İstihbarat örgütleri Pakistan'da DEAŞ'i tartıştı

İstihbarat örgütleri Pakistan'da DEAŞ'i tartıştı

İSLAMABAD (AA) - Çin, Rusya, İran ve Pakistan istihbarat örgütleri, Afganistan ve bölgede faaliyet gösteren DEAŞ'la mücadeleyi İslamabad'da masaya yatırdı....

İSLAMABAD (AA) - Çin, Rusya, İran ve Pakistan istihbarat örgütleri, Afganistan ve bölgede faaliyet gösteren DEAŞ'la mücadeleyi İslamabad'da masaya yatırdı.

Adının açıklanmasını istemeyen Pakistanlı bir istihbarat yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada 4 ülke istihbaratının daha önce de toplandığını ancak Pakistan Dış İstihbarat Ajansı ev sahipliğinde düzenlenen toplantının ilk defa kamuoyuna duyurularak yapıldığını söyledi.

İstihbarat örgütlerinin DEAŞ'ın bölgede ve özellikle de Afganistan'da yürüttüğü faaliyetlerle ilgili istihbarat paylaşımı konusunda anlaştığını söyleyen yetkili, "Dört Göz Programı" adı verilen anlaşmanın DEAŞ'ın yok edilmesi için istihbarat faaliyetleri ve gizli operasyonlar yürütülmesini öngördüğünü söyledi.

Toplantıyla ilgili Rus medyasına konuşan Rus Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey İvanov da "Konferansta, bulunduğu ülkelere, o ülkelerin komşularına ve diğer ülkelere zarar veren DEAŞ örgütüne karşı ortak adımlar atılması noktasında mutabık kaldık." dedi.

Afganistan'daki DEAŞ oluşumu, Pakistan Talibanı teröristlerinin bu örgütten ayrılıp DEAŞ'a katılmasıyla ortaya çıkmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :