İşte Murat Kurum'un İstanbul projeleri

İşte Murat Kurum'un İstanbul projeleri

Metro hatlarını genişletecek, büyük tüneller inşa edecek ve trafik sorununa çözüm getirecek olan Murat Kurum, İstanbul'a Siztem İstanbul adını verdiği bütüncül bir yönetim yaklaşımı sunuyor.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" programında yaptığı konuşmada, İstanbul'un mevcut sorunlarına çözüm getirmek amacıyla bir dizi proje açıkladı.

"Siztem İstanbul" adını verdiği bütüncül bir yönetim yaklaşımıyla İstanbullulara çözümler sunmayı hedefleyen Kurum, özellikle ulaşım ve trafik sorunlarına odaklanarak çeşitli projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Kurum'un projelerinden bazıları şu şekilde:

Metro Hatlarını Genişletme: Mevcut 328 kilometrelik metro hattını 2029'a kadar 650 kilometreye çıkaracaklarını belirten Kurum, önemli hatları tamamlayarak İstanbul'un ulaşımını kolaylaştıracak.

Büyük Tüneller İnşa Etme: İstanbul'un iki yakasına 88,2 km Avrupa yakası ve 34 km Anadolu yakası olmak üzere toplamda 122,2 km uzunluğunda iki büyük tünel inşa edeceklerini açıklayan Kurum, bu tünellerin İstanbul trafiğini rahatlatacağını belirtti.

Otogarları Taşıma: Esenler ve Harem otogarlarını trafiği rahatlatmak amacıyla taşıyacaklarını duyuran Murat Kurum, ayrıca iki yakada 6 yeni lojistik merkezi kuracaklarını söyledi.

Toplu Ulaşımda Çeşitlilik: Karayolunun ağırlığını düşürerek raylı sistemlerin payını artırmayı hedefleyen Kurum, denizyolu ulaşımına da özel önem vereceklerini ifade etti.

Kentsel Dönüşüm: İstanbul'da riskli yapıların sayısını azaltmak ve depreme hazırlıklı bir şehir oluşturmak adına kapsamlı bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatacaklarını belirten Kurum, 5 yılda 650 bin konut inşa edeceklerini duyurdu.

Afet Yönetimi ve Hazırlığı: İstanbul'u afetlere hazır hale getirmek amacıyla merkezi Afet Risk Yönetimi Sistemi'ni hayata geçireceklerini belirten Kurum, toplanma alanları ve acil durum hastaneleri gibi altyapı çalışmalarına da vurgu yaptı.

Otopark Sorununa Çözüm: İstanbul'un otopark sorununu çözmek adına üstü park altı otopark olan 250 bin araçlık yeni otoparklar inşa edeceklerini belirtti.

Taksi Sorununu Çözme: Taksi sorununu çözmek amacıyla Merkezi Taksi Sistemi'ni hayata geçireceklerini ve taksi sayısını ihtiyaca göre artıracaklarını ifade etti.

Murat Kurum, bu projelerle İstanbul'u daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.