İşte Muhteşem Yüzyıl'ın asıl hedefi

İşte Muhteşem Yüzyıl'ın asıl hedefi

Tarihçi-Yazar Kadir Mısıroğlu, tvnet’te yayımlanan Tarih Sohbetleri’nde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Tarihçi-Yazar Kadir Mısıroğlu, Muheteşem Yüzyıl dizisinin cahillik ürünü bir yapım olmadığını, Arap dünyasına Tayyip Erdoğan’ın karalanmak istendiğini söyledi.

Mısıroğlu, filmden çok kendisini film hakkında yapılan yorumların muzdarip ettiğini anlattı. Doğruların da konuşulduğunu fakat yanlışların yanında doğruların zayıf kaldığını söyledi. Mısıroğlu, hadiseye ‘Bir Müslüman bu hadiselere nasıl bakar’, ‘Bir Müslüman gözüyle Osmanlı nasıl değerlendirilir’i anlatmaya çalışacağını belirterek şunları söyledi: Bu film ne maksatla yapıldı? Yani bunlar, bu insanlar acaba cahilliklerinden mi bu yanlışları yapıyorlar? Ben o kanaatte değilim. Bunlar Osmanlı’ya uyanan alakayı sarsmak gibi bir maksatla yapılıyor. Bu film -kehanet değil-; Arapçaya tercüme edilecek, Tayyip Erdoğan’ı alkışlayan o kalabalığa ‘sizin hayran olduğunuz, Tayyip’i de onların bir devamı gibi gördüğünüz Osmanlı böyle ayyaş, serseri, haremle meşgul, hayatı haremde geçen insanlar, daha bunu mu beğeniyorsunuz?’ diyecekler. Dahası var, asıl Abdülhamit’i kötüleyecekler. Çünkü Arap âleminde ‘Osmanlı’ denilince her Arap’ın aklına Sultan Abdülhamit gelir; Yahudi aleyhtarlığıyla. Bu Türk milletinin hüviyeti asliyesine dönmesinden rahatsız olanların bir hamlesidir, cahilliğin eseri değildir.

NE SARAYDA NE DE HALK
ARASINDA BAŞI AÇIK KİMSE YOKTU

Mısıroğlu şöyle devam etti: Osmanlı tarihi boyuncu, ne devlet idaresinde ne de sokakta başı açık bir adam yoktur. O devirden filmler var. Bende Abdülhamit’in cenaze filmi var; 1918’in filmi. Onu göstereyim bana başı açık birisini göstersinler. Ne devlet idaresinde ne de halkta, asla asla… Müslümanlar imparatorluk yıkılana kadar gece uyurken bile başları örtüktür. Gece takkesinin hususi adı vardır: Aratiye.


memleket.com.tr