İşte 65 kişiye mezar olan Sahil Apartmanı'nın yerle bir olma anı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen 6 Şubat depremlerine ait güvenlik kamerası görüntüleri, Sahil Apartmanı'nın yıkılış anını gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay'ın İskenderun ilçesinde büyük bir yıkıma neden oldu. Sahil Apartmanı, 6 Şubat gecesi meydana gelen depremlerin etkisiyle aylar sonra ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde, adeta depremin vahşetini gözler önüne seriyor. 65 kişinin hayatını kaybettiği bu trajik olay, felaketin boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

İşte 65 kişiye mezar olan Sahil Apartmanı'nın yerle bir olma anı

İskenderun ilçesi Meydan Mahallesi'nde bulunan 6 katlı 2 bloktan oluşan Sahil Apartmanı, depremin etkisiyle beşik gibi sallanarak tamamen yerle bir oldu. Görüntülerde, binanın acımasız bir şekilde çöküşü ve ardından geriye sadece enkazın kaldığı görülüyor. Depremin etkisiyle oluşan bu trajik manzara, şehirde derin bir üzüntü ve yas atmosferi oluşturdu.

İşte 65 kişiye mezar olan Sahil Apartmanı'nın yerle bir olma anı

Felaketi yaşayanlardan biri olan Arzu Yavuz, depremin ilk 10 saniyesinde Eda ve Sahil apartmanlarının yıkıldığını belirterek, "İnsanlar apartmanda acımasızca öldüler. Allah kimsenin başına getirmesin. Bir kişinin kurtulduğunu tahmin ediyorum. Binanın ne zaman yapıldığını bilmiyorum ama çok eski değildi" dedi.

Esnaf Çağrı Gürpınar ise depremin ilk 15 saniyesinde Sahil Apartmanı'nın çöktüğünü ifade ederek, "Eski binalardı. Depremin şiddetine dayanamadılar ve çöktü. Tam net rakamı bilmiyorum ama 60 - 80 kişi öldü diyorlar. Apartmanın enkazından da 4 veya 5 kişi sağ çıktı" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.