İstanbul'un kışlıkları "Hevsel Bahçesi"nden

İstanbul'un kışlıkları "Hevsel Bahçesi"nden

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan kadınlar, gazeteci Şehadet Çitil'in sosyal paylaşım sitesinde kurduğu "Hevsel Bahçesi" adlı hesap sayesinde, üretikleri yiyecekleri Türkiye'nin dört bir yanına satıyor- Evlerinin balkonlarında biber, patlıcan, damlarınd

İSTANBUL (AA) - TANSEL PARLAK - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan kadınlar, gazeteci Şehadet Çitil'in sosyal paylaşım sitesinde açtığı "Hevsel Bahçesi" adlı hesap sayesinde başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin dört bir köşesine kendi ürettikleri yiyecekleri satabiliyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kadınlar, kış için hazırlıklara başladı. Gazeteci Şehadet Çitil de kadınlara, ürünlerinin internet üzerinden satılacağı bir iş teklifi yaptı. Bu teklife sıcak bakanlardan biri de kendi mutfakları için kış hazırlığı yapan Çitil'in annesi oldu.

İsmini, içinden Dicle nehrinin geçtiği, Diyarbakır Surları'nın dibinde asırlardır tarım yapılan Hevsel Bahçeleri'nden alan Ingtagram hesabı da böyle ortaya çıktı.

Çitil, mevsimine göre baharattan kurutulmuş bibere, turşudan peynire, salçadan keteye kadar çeşitli ürünlerin video ve fotoğraflarını çekerek "Hevsel Bahçesi" adlı Instagram sayfasından tanıtıyor. Bu şekilde alınan siparişler, özenle hazırlanıp içerisine küçük hediyeler ve tarifler koyularak, kargo yoluyla adrese gönderiliyor.

- "Kadınlar ekonomik sıkıntılarını aşıyor"

Her geçen gün takipçileri artan "Hevsel Bahçesi"nin koordinatörü Şehadet Çitil, Surlu kadınların ürünlerinin artık Türkiye'nin dört bir yanına ulaştığını söyledi.

Kadınların, ürünlere gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Çitil, en çok siparişi de İstanbul'dan aldıklarını dile getirdi. Çitil, yeni işleri sayesinde kadınların hem terör nedeniyle yaşadıkları ekonomik sıkıntıları aştığını hem de psikolojik olarak rahatladığını kaydetti.

Diyarbakır'da küçük bir kafe açıp, ürünlerini müşterilerine tattırarak satmayı planladıklarını belirten Çitil, aynı zamanda ürünlerinin internette daha kolay bulunabilmesi ve müşterilerin daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilmesi için bir web sayfası üzerinde çalıştıklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :