"İstanbul'u gençlik başkenti haline getirmek istiyoruz"

"İstanbul'u gençlik başkenti haline getirmek istiyoruz"

İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Ağırbaş:"İstanbul, 8 bin yıllık tarihiyle dünyada çok bilinen ve marka algısı olan bir şehir. Biz de gençler olarak üzerimizde böyle bir sorumluluk hissettik. Uluslararası çalışmalar ile ilgili bünyemizdeki birimler çalı

İSTANBUL (AA) - MUHAMMED GENCEBAY GÜR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, "İstanbul'u gençlik başkenti haline getirmek istiyoruz." dedi.

Ağırbaş, İBB Gençlik Meclisinin Birleşmiş Milletler (BM) düzeyindeki çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

İki yıldır BM'ye yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Ağırbaş, "Daha önceden uluslararası vakıflarda çalışmalarım vardı. Bir süre İngiltere'de bulundum. İBB olarak Birleşmiş Milletler ile çalıştığımız 6-7 master proje var. Biz temel olarak İstanbul'u bir gençlik başkenti haline getirmek için çalışıyoruz." diye konuştu.

Ağırbaş, İstanbul'un 8 bin yıllık tarihiyle dünyada çok bilinen ve marka algısı olan bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Biz de gençler olarak üzerimizde böyle bir sorumluluk hissettik. Uluslararası çalışmalar ile ilgili bünyemizdeki birimler çalışmalara başladı." dedi.

İlk olarak BM ile iyi niyet protokolleri imzaladıklarını anlatan Ağırbaş, İstanbul'daki gençlerle ilgili projeler için imzaların atıldığını kaydetti.

Ağırbaş, ilk defa bir gençlik organizasyonunun BM ile protokol imzaladığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Zaten şu anda BM düzeyinde tanınan Türkiye'deki tek gençlik örgütü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'dir. Çeşitli toplantılar düzenledik, bazı organizasyonlara konuşmacı olarak katıldık. Geçtiğimiz aylarda organize edilen Dünya İnsani Zirvesi Gençlik Formu'nun organizasyonunu biz üstlendik. Orada Gençlik Formu'nun başkanlığını ben üstlendim. Burada yaklaşık 400'den fazla genci İstanbul'da misafir ettik. Bu çalışmaları Gençlik Meclisi'nde kurduğumuz özel ekipler yürüttü."

- "Dünya Gençlik Meclisleri Birliği kurulacak"

Ağırbaş, ocak ayında Dünya Gençlik Meclisleri Birliği'nin kurulacağını dile getirerek, "BM'de danışma kurulu statüsünde bir yapı olacak. Ocak ayında onun kuruluşunu gerçekleştireceğiz. Dünyanın farklı şehirlerinden gençlerin katılımıyla böyle bir çalışma yapıyoruz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisinin, gençlik konularının yanı sıra BM'de yerel yönetimler ve çevre ile de yakından ilgilendiğini anlatan Ağırbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul'un BM açısından şöyle bir önemi var; 1994 yılında Habitat 2 Zirvesi İstanbul'da yapıldı. Zirve, dönemin Belediye Başkanı sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleşti. Habitat zirveleri 20 yılda bir yapılıyor. Birincisi Kanada'da yapıldı. İkincisi İstanbul'da yapıldı ve üçüncü zirve de Kito'da yapıldı. Konuşmacı olarak davet edildiğim o zirvede, FETÖ ve PKK'nın Türkiye'de yol açtıklarını anlattım."

Ağırbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nin oluşturduğu "Gençlik ve İstanbul' modelinin, BM'den ödül aldığını aktararak, "Bizler bu kadar çalışma gerçekleştirdik ve genel olarak BM'de görünürlüğümüz çok yüksek duruma geldi. Bu çalışmalar da BM düzeyinde en etkili 10 genç arasında gösterilmemize vesile oldu." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler