İstanbullu kadınlardan Nijerya'ya yardım eli

İstanbullu kadınlardan Nijerya'ya yardım eli

İstanbul'da yaşayan bir grup hayırsever kadın, Abuja'nın Bwari kasabasında su kuyusu açtırdı

ABUJA (AA) - İstanbul'da yaşayan bir grup hayırsever kadın tarafından kurulan Beka Derneği Yeşilkent Şubesi, Nijerya'nın başkenti Abuja'da su kuyusu açtırdı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Nijerya Şube Başkanı Hüseyin Öztunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Beylikdüzü'nde bir grup kadın tarafından kurulan Beka Derneği Yeşilkent Şubesi'nin Abuja'da su kuyusu açtırdığını söyledi.

Kendilerinin bu yardımda aracı olduğunu ifade eden Öztunç, "Su kuyusu bir caminin ve bir okulun hemen yanına inşa edildi. Bu sudan öğrenciler ve cami cemaati istifade edebilecek. Ayrıca mahalle halkı da bu suyu kullanabilecek." dedi.

Öztunç, insanların daha önce suyu parayla ve zor imkanlarla bulabildiğini vurgulayarak "Su medeniyettir, bu insanlar için su büyük bir nimettir. Ayrıca burada suya kolay ulaşılmıyor. Bu yardım, bu insanların gönül dünyalarına ulaşmada önemli bir adımdır." diye konuştu.

Beka Derneği, düzenlendiği yardım kampanyalarıyla Nijerya'da yaklaşık 20 su kuyusu açtırdı, Afrika ülkesi Sudan'da da bin öğrencinin eğitim gördüğü yetimhaneye düzenli olarak maddi destekte bulunuyor.

Nijerya'nın birçok bölgesinde halk su bulmakta zorluk çekiyor. Dere ve yağmur sularından toplanarak kullanılan sular ülkede salgın hastalıkların yayılmasına neden oluyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :