İstanbul'daki "Yeditepe Huzur" uygulaması

İstanbul'daki "Yeditepe Huzur" uygulaması

5 bin polisin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde aranan 55 kişiyle 132 yoklama kaçağı yakalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'un 39 ilçesinde gerçekleştirilen "Yeditepe Huzur" uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 55 kişi ile 132 yoklama kaçağı gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın koordinesinde kent genelinde dün 20.00-22.00 saatlerinde düzenlenen uygulamaya 5 bin polis katıldı.

Havacılık Şube Müdürlüğüne bağlı polis helikopteri, Deniz Şube Müdürlüğüne ait polis botları ve dedektör köpeklerin de katıldığı operasyonda, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları, vapur iskeleleri, halkın yoğun bulunduğu tüm ilçelerdeki caddeler ve meydanlar, suç oranının yüksek olduğu semtler, umuma açık mekanların da aralarında bulunduğu çok sayıda noktada, uygulama ve denetim gerçekleştirildi.

Ekipler, umuma açık bazı mekanlar ve iş yerlerinde aramalar yaptı. Uygulama ve denetimlerde, 17 bin 766 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması gerçekleştirildi. Polis ekipleri, bazı suçlardan aranan 55 kişi ile 132 yoklama kaçağını gözaltına alırken, ruhsatsız 4 tabanca ve 3 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Uygulama kapsamında 62 kişiye adli ve idari işlem yapıldığı, 438 iş yeri ile 5 bin 354 aracın denetlendiği, 21 iş yerine idari işlem uygulandığı, 393 araç ve 345 araç sürücüsüne toplam 232 bin 618 lira trafik cezası kesildiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :