İstanbul'daki trafik kazasında polislerin şehit olması

İstanbul'daki trafik kazasında polislerin şehit olması

Polis memuru Burak Bülbül'ün cenazesi, memleketi Kütahya'da toprağa verildi

KÜTAHYA (AA) - İstanbul'da trafik kazasında şehit olan polis memuru Burak Bülbül, memleketi Kütahya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Bülbül'ün cenazesi, İstanbul'da dün düzenlenen törenin ardından Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Samat köyündeki babaevine getirildi.

Helallik alınması sırasında konuşma yapan şehidin imam olan babası Ali Bülbül, bir anne babanın yaşayacağı en acı günü yaşadıklarını dile getirdi.

Bülbül, "Ama inşallah Rabbim sabır verecek katlanacağız. Ben imam olduğum için bu sözleri cenaze törenlerinde hep söylüyorum. Bugün kendi oğlumun başında da söylemek acı ama bu gerçek. Evet, Rabbimizin dedikleri oldu. Bizim, oğlumuz ile değişik hesaplarımız vardı. Allah'ın hesabı daha değişikmiş. Bugün yerine teslim edeceğiz. Haklarınızı helal edin. Milletimiz sağ olsun. Çok sevdiği bir mesleğe gitmişti ama bugün içinmiş herhalde. Olsun vatanı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Şehidin annesi Fadime ve kız kardeşi Merve Bülbül de gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından köy camisine götürülen şehidin naaşı, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yunus olarak bilinen motosikletli ekibin Esenler ilçesinde kaza geçirmesi sonucu polis memurları Burak Bülbül ve Ertuğrul Taciroğulları şehit olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :