İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İİT ile Ürdün'deki İÇC İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet polislerini taşıyan aracı hedef alan bombalı saldırıyı kınadı

KAHİRE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile Ürdün'deki İslami Çalışma Cephesi (İÇC), İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet polislerini taşıyan aracı hedef alan bombalı saldırıyı kınadı.

İİT Genel Sekreteri İyad Emin Medeni, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, Türk hükümeti, halkı ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

İİT'nin ilkesel olarak terörün tüm şekillerinin karşısında olduğunu kaydeden Medeni, "Bu, İslam'ın ruhu ve öğretilerine aykırı, alçakça düzenlenmiş bir saldırıdır." ifadesini kullandı.

Ürdün Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kolu İslami Çalışma Cephesi'nden (İÇC) yapılan yazılı açıklamada da İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı saldırı kınandı.

Saldırının korkakça bir eylem olarak nitelendirildiği açıklamada, Avrupa'da yaşananlar karşısında büyük tepkiler gösteren uluslararası toplumun Türkiye'nin maruz kaldığı terör olayı karşısında sessiz kalması da kınandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler