İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İngiltere, Kosova, Makedonya, Pakistan, Ukrayna ve Litvanya saldırıyı kınadı

ANKARA (AA) - İngiltere, Kosova, Makedonya, Pakistan, Ukrayna ve Litvanya, İstanbul'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, konuya ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dualarımız bugün İstanbul'da yaşanan bombalı saldırının kurbanlarında olacak. Birleşik Krallık, bu saçma ve dehşet verici şiddet eylemini kınıyor." ifadesini kullandı.

Saldırının ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığından Birleşik Krallık vatandaşlarına yönelik yapılan duyuruda, "İstanbul'un Vezneciler bölgesinde 7 Haziran'da bir patlama oldu. Vezneciler metro istasyonu ve bölgedeki yollar kapatıldı. Bölgedeyseniz, yerel güvenlik yetkililerinin tavsiyelerine uyunuz." denildi.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi de İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle sarsıldığını açıkladı. Taçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako da yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısını kınadığını ifade ederek, "Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim. Acılarını paylaşıyorum." diye konuştu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da polis aracını hedef alan saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiğinin, çok sayıda kişinin yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği, terör saldırısının sert bir dille kınandığı bildirildi.

Açıklamada, saldırıda ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu. Pakistan'ın her zamanki gibi "kardeş" Türk halkıyla birlik içinde olduğuna değinilen açıklamada, Türkiye'nin terörle kararlı mücadelesinin başarıyla sonuçlanacağı kaydedildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Poroşenko, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'daki acımasız terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Terörizmin hiçbir gerekçesi olamaz. Kurbanların ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin taziye mesajı yayımladı. Litvanya Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Grybauskaite'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı ilettiği bildirildi.

Grybauskaite, mesajında "Terör saldırılarını ve diğer suçları şiddetle kınıyoruz. Türkiye ile dayanışma içindeyiz. Türkiye ve halkı, haksız bir şiddetin kurbanı oldu." ifadesine yer verdi.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius da resmi Twitter hesabında, "İstanbul'da korkunç bir terör daha. Hayatını kaybedenlerinin ve yaralıların ailelerine içten taziyelerimizi iletiyoruz." paylaşımında bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :