İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland:- "Haberler karşısında çok sarsıldım. Bu acımasız saldırılar değerlerimize ve hepimize yöneliktir"

PARİS (AA) - Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Avrupa Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada Jagland'ın masum insanlara yönelik saldırı karşında Türk halkının acısını paylaştığı belirtildi.

Jagland'ın mesajında şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da yeniden ölümcül bir saldırı birçok masum insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep oldu. Haberler karşısında çok sarsıldım. Bu acımasız saldırılar değerlerimize ve hepimize yöneliktir. Ailelerin acısını paylaşıyorum ve taziyelerimi iletiyorum."

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ise sosyal medyada yayımladığı mesajla saldırıyı kınadı. Schulz mesajında, "Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Polis güçlerine ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da sosyal medyada yayımladığı mesajda Vezneciler'de düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın acısını paylaştığını belirtti.










AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler