İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Türkistan-Der Genel Başkanı Kavuncu:- "Türkistanlı muhacirler, kendilerini kitle olarak suçlu ve hedef gösteren haber ve yorumlardan rencide olmaktadırlar" - "Türkiye devletinden ve milletinden her zaman iyilik ve yardım görmüş Özbek, Tacik, Kırgız, Uygur

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği (Türkistan-Der) Genel Başkanı Burhan Kavuncu, İstanbul'daki terör saldırısının ardından medyada Türkistanlılara yönelik ayırımcı ifadeler kullanıldığını, bu tür yorumların kendilerini rencide ettiğini bildirdi.

Kavuncu yaptığı açıklamada, yılbaşı gecesi Ortaköy'deki eğlence mekanında meydana gelen terör saldırısının ardından medyada teröristin "Orta Asya tipli" ve "Özbek veya Kırgız olabileceği" yönünde ifadelerin yer aldığını aktardı.

Teröristin yakalanması için eşkal verilmesi ve suçlunun tarif edilmesinin gerekli olduğunu dile getiren Kavuncu, "Ancak açıkça ırkçılık içeren söylem ve yorumlardan kaçınılması gerekir. Suçlunun ırk, bölge isimleriyle tanımlanması ayırımcılıktır ve insan hak ve hukukuna tecavüzdür. Nitekim masum bir Kazak hemşehrimiz, sadece Türkistanlı olduğu için katil ilan edilmiş, fotoğrafları internet sitelerinde yayınlanarak suçlu ilan edilmiştir. Türkistanlı muhacirler, kendilerini kitle olarak suçlu ve hedef gösteren bu tür haber ve yorumlardan rencide olmaktadırlar. Bütün suç fiillerinden uzak, kendi halinde yaşamakta olan, Türkiye devletinden ve milletinden her zaman iyilik ve yardım görmüş Özbek, Tacik, Kırgız, Uygur, Kazak ve diğer Türkistanlıların, bu ülkeye ve halka zarar verecek herhangi bir eyleme müsamaha göstermeyecekleri bilinmelidir." ifadelerini kullandı.

Kavuncu, kimsenin hayat tarzının kendilerini ilgilendirmediğini vurgulayarak, sivil insanları öldüren örgütlerden uzak olduklarını ve benzeri bütün kötülükleri lanetlediklerini anlattı.

Ayrılmak zorunda kaldıkları ülkelerinde de şiddet içeren eylemleri ve silahlı bir muhalefeti reddettiklerinin altını çizen Kavuncu, "Barış dışında bir yolumuz yoktur. Hürriyet ve güven içinde yaşamaya imkan bulduğumuzda, ülkelerimize dönmekten başka bir arzumuz yoktur. İstanbul'da yılbaşı gecesi katliam yapan katil ve örgütünün bir an önce yakalanmasını, Türkiye'nin her zaman huzur ve güven ülkesi olarak kalmasını diliyoruz. Tüm medya kuruluşlarının 'Özbek-Kırgız katil', 'Orta Asyalı terörist' gibi ırkçı ve ayrımcı ifadelerden kaçınmalarını rica ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :