İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

KKTC, İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını kınadı

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yayımladığı başsağlığı mesajında, "İstanbul 2017'ye yine terörle girdi ne yazık. Gece kulübünde masum insanlara yapılan vahşi saldırıyı kınıyoruz. Yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısını paylaşıyor, Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de terörün her nereden ve kimden ne şekilde gelirse gelsin insanlık suçu olduğunu belirterek “İstanbul'da bir eğlence mekanında yılbaşı kutlaması yapan insanlara yönelik alçakça terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Yeni yılın ilk günü İstanbul'da düzenlenen terör saldırısı, Kıbrıs Türk halkını da derinden üzmüştür. Menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da terör saldırısını kınayarak yeni yılın ilk dakikalarında, masum halkı hedef alan bu hain saldırının, Kıbrıs Türk halkını da derinden yaraladığını, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ve Anadolu halkına başsağlığı diledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :