İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul Engelliler Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Anadolu Engelliler Derneği, Görme Özürlüler Derneği, Çerkes Dernekleri Federasyonu ile pek çok sivil toplum kuruluşu, Şehitler Tepesi'ni ziyaret ederek terör saldırılarını lanetledi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yaşanan terör saldırısının 9. gününde de Şehitler Tepesi ziyaretçi akınına uğradı.

İstanbul Engelliler Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Anadolu Engelliler Derneği, Görme Özürlüler Derneği, Çerkes Dernekleri Federasyonu, Sancaktepe Sinoplular Derneği, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Arama Kurtarma Timi, Tokatlılar Federasyonu (TOKKON), Erzincan Gazeteciler Birliği (ERGAB), Çoğulcu Demokrasi Partisi (ÇDP), Bisiklet Ulaşım Platformu ile pek çok sivil toplum kuruluşu, Şehitler Tepesi'ne gelerek terör saldırılarını lanetledi.

Patlamanın olduğu noktaya karanfillerini bırakan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu, dualar eşliğinde göz yaşları döktü.

Anadolu Engelliler Birliği Derneği İstanbul Şube Başkanı Hasan Çatalbaş, yaptığı açıklamada, terör örgütlerinin Türkiye'yi bölmeye güçlerinin yetmeyeceğini ifade etti. "Gerçekleri görmek için göze gerek yok" diyen Çatalbaş, "Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, bütün oyunları bozacak, kötü niyetlilerin hesaplarını bozacağız." dedi.

Görme engelliler olarak şehitlere rahmet, yaralılar için Allah'tan şifa dilemeye geldiklerini aktaran Çatalbaş, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu, her türlü zorluğun üstesinden geleceğini sözlerine ekledi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın girişim ve destekleriyle terör saldırısının olduğu noktaya geldiklerini ifade eden İstanbul Engelliler Derneği yetkilileri de 21 sivil toplum örgütü olarak terörü lanetlediklerini kaydetti.

21 engelli dernek ve vakıf adına yapılan açıklamada, "Burada bulunmamızın nedeni, barışa tehdit oluşturmaya çalışan her türlü terör saldırısının karşısında olduğumuzu, Türkiye'nin aydınlık günlerine olan inancımızın yitirmediğimizi göstermektir. Bilinmesini isteriz ki, bu acı olayların yenilerinin yaşanmaması için hepimiz mücadeleye hazırız." denildi.

Çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanı Nusret Baş ise, "Vatanımızı, huzurumuzu, istikrarımızı, umutlarımızı ve çocuklarımızı asla teröre teslim etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Terörün oluşturmak istediği umutsuzluğa ve kaos ortamına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Baş, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından teröre karşı ilan edilen milli seferberlik çağrısında üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi her zaman milletimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz." şeklinde konuştu.

Tokatlılar Federasyonu (TOKKON) Başkanı Mehmet Salih Ün de Çanakkale Savaşı'ndaki 15'lileri temsil eden bir grupla terörü lanetlemek için geldiklerini anlattı. Ün, şöyle konuştu:

"Çanakkale'de verdiğimiz mücadele gibi, bugün Türkiye'de yaşanan teröre karşı da her türlü mücadeleyi göstereceğiz. Çanakkale Savaşı'na giden 15'lileri temsil eden ekibimizle nöbetimizi tutmaya geldik. Şehitlerimizin tuttuğu bayrak, yattıkları yer belli. Peki onları şehit edenlerin ne belli? Allah hepsini perişan etsin."

Çoğulcu Demokrasi Partisi (ÇDP) Genel Başkanı Kenan Kaplan da ülkede birlik ve beraberlikten yana olduklarını söyledi. Terörist odaklar ve hainlerin, Türkiye halklarını birbirini kırdırmaya güçlerinin yetmeyeceğine dikkati çeken Kaplan, "Emperyalist güçler iyi bilsinler ki, kurduğumuz bu cumhuriyeti, onlara yem ettirmeyeceğiz. Omuz omuza, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yaşasın Türkiye halklarının kardeşliği." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :