İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Şehitler Tepesi'nde terörü lanetleyerek, şehitler için dua etti

İSTANBUL (AA) - Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Şehitler Tepesi'nde terör saldırısını protesto etti.

Eğitimciler Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 6 Nolu Şube üyeleri, Bezmialem Valide Sultan Camisi önünde toplanarak, ellerinde meşalelerle, tekbirler eşliğinde Şehitler Tepesi'ne geldi.

Terör saldırısında şehit olan polislerin isimlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıyan grup burada dua etti.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İdris Şekerci, Türkiye'nin birliğine, kardeşliğine, inancına, imanına kasteden saldırıların kendilerine yılgınlık vermeyeceğini, tam aksine daha da birlik olacaklarını söyledi.

Şekerci, Halep'in kaderinin İstanbul'un kaderinden ayrı tutulamayacağını aktararak, şöyle konuştu:

"Filistin'in, Kudüs'ün kaderi neyse Kayseri'nin kaderi de odur. Ne Türkiye sınırlarında ne de sınırları aşan gönül coğrafyamızın sınırlarındaki zulme asla razı olmadık, olmayacağız. Vazifesi halkının can, mal güvenliğini korumak olan polisimiz, askerimiz hain eylemlerle canından olmaktadır. Daha hayatlarının baharında gencecik bu fidanların maruz kaldığı ihaneti şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz."

Şehitlerin geride kalan emanetlerinin ülkede yaşayan her bir ferdin vefa hazinesi olduğunu ifade eden Şekerci, "Bundan böyle siyasilerimizden beklentimiz, bu hainlerin bulunarak cezalarını almalarıdır" dedi.

- Din görevlileri ve Ülkü Ocakları üyeleri şehitleri andı

İstanbul Din Görevlileri Derneği üyeleri de tekbirler eşliğinde, ellerinde Türk bayraklarıyla şehitler tepesine geldi. Burada şehitler için dua eden din görevlileri, şehitler için okudukları hatimlerin duasını yaptı.

Beşiktaş Ülkü Ocakları üyesi grup da "Kahrolsun PKK" sloganları atarak, Şehitler Tepesi'ne geldi. Büyük bir Türk bayrağı taşıyan grup, burada Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti. Terörü lanetleyen sloganlar atan grup üyeleri daha sonra buradan ayrıldı.

Gün boyunca Şehitler Tepesi'ne gelen bazı vatandaşlar burada bulunan polislerle fotoğraf çektirdi, bazı vatandaşlar da dualar ederek, şehitleri andı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler