İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Artvin'de, İstanbul'daki terör saldırısının yanı sıra Halep'te yaşananlar protesto edildi- Ordu'da da şehitler için Mevlid-i Şerif okundu, dua edildi- Rize'de Memur-Sen öncülüğünde ildeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılım

ARTVİN (AA) - Artvin, Ordu ve Rize'de Halep'te yaşananlar ile İstanbul'daki terör saldırısı protesto edildi.

Artvin'de Memur-Sen tarafından, İstanbul'daki terör saldırısı ve Halep'te yaşanılanları protesto etmek için basın açıklaması yapıldı.

Memur-Sen Artvin İl Temsilcilisi İbrahim İnce, Halitpaşa Meydanı'nda yaptığı açıklamada, yaşanan süreçte kardeşliğin kazanacağını, hainlerin kaybedeceğini söyledi.

İstanbul Beşiktaş'ta, güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle lanetlediğini vurgulayan İnce, "Biz olma, bir olma, iri olma, diri olma hassasiyetimizi hedef alan terörizm, emperyal küresel güçler ve onların yerli iş birlikçileri Türkiye'nin büyük dirilişini, yeniden şahlanışını engellemek istiyor. Bize düşen birliğimizi korumak, bizi durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır." dedi.

İnce, doğrudan doğruya Türkiye'deki birliği ve kardeşliği hedef alanlara inat birlikte hareket ederek terörü bitireceklerini aktararak, milletin basiret ve ferasetiyle kirli oyunların bozulacağına işaret etti.

Halep'in, ülkenin tarihi ve bir parçası olduğunu dile getiren İnce, şunları kaydetti:

"Halep bizim yürek yangınımız. Bugün Halep'te insanlık ölüyor. Bugün insanları katledilen, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep. Halep'te can pazarı yaşanıyor ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Batı yine üç maymunu oynuyor. Ümmetin sessizliği ise canımızı acıtıyor. Halep, insanlığın topyekün öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Yanı başımızdaki ülkede, medeniyet coğrafyamızdaki bölgede, Suriye’de, Halep’te, Filistin, Doğu Türkistan ve Arakan’da yükselen feryat ve figanlar insanlığın utanç mirasıdır."

Etkinliğe, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, sendika temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Ordu

Ordu'da şehitler için Kur'anı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Altınordu Belediyesi ile Ordu Gazeteciler Cemiyetince Altınordu Belediye Camisi'nde gerçekleştirilen programda, şehitler için dua edildi.

Belediye Başkanı Engin Tekintaş, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, Türk milletine ve şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu ülkenin varlığı, birliği ve ay yıldızlı bayrağı için canını feda eden şehitler için Kuran'ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak dua edildiğini belirten Tekintaş, "Özellikle İstanbul'da yaşanan hain saldırıda şehit düşen polis ve sivil vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Güvenlik güçlerimiz ve böylesine bayrağına, devletine sahip çıkan bir millet oldukça ülkemiz üzerinde haince planlar yapan hiçbir güç başarılı olmayacaktır." diye konuştu.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın da Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, "Ülkemiz içerisinde ve sınır bölgesinde haince saldırılar sonrasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün şehitlerimiz için bir Kuran'ı Kerim okuttuk. Şehitlerimiz için dualar ettik. 'Allah kabul etsin' diyorum." ifadelerini kullandı.

Programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ordu il genelinde şehitler için yapılan 555 hatim duasında, İstanbul'daki patlamada şehit olan polis ve vatandaşlar ile Halep'te yaşamını yitiren sivillerin rahmetle anıldığı belirtildi.

- Rize

Memur-Sen Rize Şube İl Temsilciliği öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarınca "Teröre karşı Omuz Omuza, Teröre Hayır Kardeşliğe Evet" yürüyüşü düzenlendi.

Sahil Camisi'nde cuma namazının ardından toplanan 800 kişi, ellerinde Türk bayrakları ile 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı ve 'Teröre karşı omuz omuza, teröre hayır kardeşliğe evet' yazılı pankart ile tekbirler eşliğinde, "Halep'e uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları atarak Cumhuriyet Caddesi'nden Memişağa Parkına kadar yürüdü.

Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, burada grup adına yaptığı konuşmada, Rize olarak teröre karşı tek ses, tek yürek olduklarını söyledi.

Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine kem gözle bakan, saldıran başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetlediklerini ifade eden Usta, "Türkiye büyük bir dirilişi yeniden şahlanışı küllerinden yeniden doğuşu yaşıyor. Türkiye mazlumların sesi oluyor. Müslümanlar başta olmak üzere yeryüzündeki tüm mağdurların haklarını cesaretle savunarak coğrafyasında yıldızını daha güçlü parlatıyor. Küresel bir umut ışığı haline geliyor. Her şeyden önemlisi binlerce canımızı gencecik fidanlarımızı bizden koparan terör belasına karşı kararlı bir duruş sergileniyor. Türk ve Kürt'ün ezeli kardeşliğini tamir adına cesur adımlar atılıyor." dedi.

Usta, Türkiye'nin sahipsiz olmadığını vurgulayarak, "Milletin iradesi ve duası doğrudan doğruya ülkemizi, birliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan bu kirli oyunları yine bozacaktır. Hepimizin ortak hayali çocuklarımıza daha güçlü daha müreffeh bir Türkiye bırakmaktır." sözlerine yer verdi.

Yürüyüşe, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ da destek verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :