İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Düzce Üniversitesinde "Teröre Lanet, Şehitlere Rahmet" yürüyüşü düzenlendi- Rektörü Çakar:"Bunlarla şimdiye kadar mücadele ettiğimiz gibi, birlik ve beraberlik içerisinde mücadelemizi her platformda göstermeye devam edeceğiz"

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesinde (DÜ) "Teröre Lanet, Şehitlere Rahmet" yürüyüşü düzenlendi.

Üniversitenin Konuralp Kampüsü'nde toplanan yaklaşık 500 öğrenci, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısını protesto etti. DÜ Rektörü Prof Dr. Nigar Demircan Çakar'ın da katıldığı yürüyüşte, "Polisimin yanındayım", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan öğrenciler, saldırıyı kınadı.

Çakar, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, hainlerle birlik beraberlik içinde olanlarla her platformda mücadele edileceğini söyledi.

Çakar, öğrencilerin tepkisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin her köşesinde yaşanan menfur saldırılar bizi derinden yaralıyor. Ben bugün öğrencilerimizle gurur duydum. Bu kalabalığı, bu birlikteliği gördüğümüz sürece, bu gençliği gördüğümüz sürece, hiç birimizin endişe etmemesi gerekiyor. Bu üniversitenin rektörü olduğum için bir kez daha gurur duydum. Gençliğimizin ferasetiyle, kuvvetiyle bu hainlerin kim olduğunu biliyoruz. Bunlarla şimdiye kadar mücadele ettiğimiz gibi birlik ve beraberlik içerisinde mücadelemizi her platformda göstermeye devam edeceğiz."

Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :