İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şerifov:- "Bu olayların (terör olayları) kısa süre zarfında sona ereceğinden eminiz"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, Türkiye'deki terör olaylarının kısa süre zarfında sona ereceğinden emin olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye defteri açıldı.

Büyükelçiliğe taziye ziyaretinde bulunan Şerifov, defteri imzaladıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kardeş ülkede gerçekleştirilen alçakça saldırının kendileri son derece sarstığını ifade etti.

Türkiye için barış, yaralılar için acil şifa temennisinde bulunan Şerifov, "Türk halkına ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanına, kardeşimize sabır diliyorum. Bu olayların kısa süre zarfında sona ereceğinden eminiz." dedi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, 44 vatandaşın şehit olduğu saldırı dolayısıyla üzüntülü ve öfkeli olduklarını belirtti.

Özoral, "Hiçkimse terör eylemleriyle ne Türk devletini yıldırabilir ne Türk milletinin gözünü korkutabilir. Terörle sonuna kadar mücadele etmeye her zaman kararlıyız. Türk milleti terörle mücadelede her zaman devletinin yanında olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. FETÖ olsun, PKK olsun, DEAŞ olsun hiçbiri farketmez, teröristler bilsinler ki Türk milleti kendilerini mutlaka ezip yok edecektir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Şerifov'un yanı sıra bazı ülkelerin yabancı misyon temsilcileri de büyükelçiliği ziyaret ederek taziye defterini imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :