İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Amasya'da Eğitim-Bir-Sen üyeleri, saldırıyı protesto etti- Samsunspor, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe taraftar grupları, Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulundu

AMASYA/SAMSUN (AA) - Eğitim-Bir-Sen Amasya Şubesi üyeleri, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısına tepki gösterdi.

Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen gösteride yaptığı konuşmada, İstanbul'daki terör saldırısını lanetledi.

Dış güçler tarafından Türkiye'nin yolunun kesilmek, öngörülebilir bir ülke olmaktan çıkarılmak istendiğini belirten Camcı, "Kan ve kaostan beslenen terör örgütlerinin ve onları kullanan güç odaklarının bu saldırısı, umutsuz ve sonuçsuz bir sıkışma içinde olduklarını açık şekilde göstermektedir. Yaratılmak istenen güvensizlik ve umutsuzluk ortamıyla huzur ve istikrar bozulmak istenmekte, sosyal ve ekonomik iyileşmeler sabote edilmeye çalışılmaktadır." dedi.

Avrupa Birliği'nin terör birliği haline geldiğini savunan Camcı, şunları kaydetti:

"Ey Avrupa Birliği, Türkiye'ye insan hakları dersi vermeye kalkıp kırmızı çizgiler çizmeye çalıyorsun. Avrupa Birliği'ni teröristlerin yuvası yaptınız. Bu hain ve alçak saldırılar, devletimizi, milletimizi sindiremeyecek, yıldıramayacak. Terörden ve kaostan medet umanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak. Güvenliğimizin ve emniyetimizin unsuru polislerimizin her zaman yanındayız. Bu ülkede kardeşlik kazanacaktır."

Açıklamanın ardından gösteriye katılan bir grup, Avrupa Birliği bayrağını yaktı.

- Taraftar gruplarından polislere taziye ziyareti

Samsunspor, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe taraftar grupları, Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne destek ziyaretinde bulundu.

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Musa Bozkurt ile görüşen taraftar gruplarının temsilcileri, polis memurlarına çiçek verdi. Taraftarlar, çevik kuvvet polisleri ile "Kırmızı-beyaz, en büyük Türkiye" tezahüratı yaptı.

Samsunspor Şehzadeler Taraftar Grubu adına konuşan Mehmet Çetin, İstanbul'da yaşanan vahim olayda şehit olan polisler için başsağlığı dilemek, acılarını paylaşmak amacıyla ziyarette bulunduklarını söyledi.

Farklı renklere gönül vermelerine rağmen kötü günde buluşabildiklerini vurgulayan Çetin, "Hepimizin ortak çatısı vatan ve millettir." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :