İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Savcılar ve Genç Filistinli Gazeteciler Şehitler Tepesi'nde terör saldırısını lanetledi

İSTANBUL (AA) - Avrupa Yakası Başsavcıları, Başsavcı vekilleri, cezaevi müdürleri, cezaevi savcıları ve Bakırköy Denetim Serbestlik Müdürlüğü personeli, Şehitler Tepesi'nde terör saldırısını lanetledi.

Alana çelenk ve karanfil bıraktıktan sonra grup adına basın açıklamasını okuyan Bakırköy Başsavcı vekili Mehmet Demir, şehitlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Kanlarının son damlasına kadar tüm terör örgütleriyle mücadele edeceklerini belirten Demir, şunları kaydetti:

"Adalet Bakanlığı CTE Genel Müdürlüğü ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı olarak hain saldırıyı kınıyoruz. Yaşadığımız coğrafyada Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesinin sonuna kadar arkasındayız. Ancak bu millet yapılanları da kimsenin yanına bırakmaz. Rengimiz kırmızı-beyaz. 15 Temmuz akşamı belli oldu ki ne olursak olalım bu ülkenin harcı vatanseverliktir. Biz buradayız, hiçbir terör eylemi bizi yıldıramaz ve korkutamaz."

Türkiye'de çalışan Filistinli Gazeteciler de Şehitler Tepesi'ne karanfil bırakarak şehitler için dua edip, terörü kınadı.

Gazeteciler adına açıklamayı okuyan Taha Ouda "Bu haince ve alçakça saldırıyı yapan hangi terör örgütü olursa olsun arkasında kimler olursa olsun bu bombalama olaylarının planlayıcılarını ve destekçilerini lanetliyor, şiddetle nefretle kınıyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :