İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İSTESOB, Genç İHH ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu üyeleri, Şehitler Tepesi'nde terör saldırısını lanetledi - İSTESOB Başkanı Yılmaz: - "Ülkemize diz çöktürme hevesinde olanlar, asla bu emellerine ulaşamayacak. Her zaman olduğu gibi devleti

İSTANBUL (AA) - İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), Genç İHH ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu üyeleri, Şehitler Tepesi'nde terör saldırısını lanetledi.

"Şehitlerimiz kalbimizde" pankartıyla Şehitler Tepesi'ne gelen İSTESOB üyeleri, alana çelenk bıraktı.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında, terör saldırısını kınayarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Teröre karşı tepki göstermek ve şehitleri anmak için bir arada olduklarını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Ülkemize yapılan saldırılardan sonra, her kesimden, her siyasi görüşten insanımızla tek yürek olduk. Bu saldırılar karşısında, kardeşliğimiz, birliğimiz daha da arttı. Ülkemize diz çöktürme hevesinde olanlar, asla bu emellerine ulaşamayacak. Her zaman olduğu gibi devletimizin ve güvenlik güçlerimizin arkasındayız."

- Şehitler için Kuran okundu

Genç İHH üyeleri de Şehitler Tepesi'nde, saldırıda şehit olanları andı.

"Halep'e yol açın" pankartı açan Genç İHH'lılar, şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, terör saldırısını yapanların hiçbir zaman başarılı olamayacağını, ülkeyi asla bölemeyeceklerini ve milleti dağıtamayacaklarını dile getirdi.

Halep'teki mücadeleyle Türkiye'deki mücadelenin farklı olmadığını anlatan Yazıcı, "Bugün tüm Türkiye'den "Halep'e yol açın" adıyla bir konvoy düzenliyoruz. Halep konvoyunun buradaki mücadeleden farkının olmadığını, bugün dünyanın her yerinden yaşanan zulmün, Müslümanlara uygulanan zulmün, burada yaşananların birbirinden kopuk olmadığını, aynı mücadele olduğunu, burada ifade etmek istiyoruz. Bugün inşallah Türkiye'nin dört bir yanından Cilvegöz'ü Sınır Kapısı'na hareket ediyoruz. Biz de bu harekete başlamadan önce, burada şehit verdiğimiz kardeşlerimizin manevi huzuruna gelerek, onların mücadelesinin bir parçası olan konvoyu burada başlatacağımızı ifade ettik." diye konuştu.

- Şehitler Tepesi'ne siyah futbol topu

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu üyeleri de Şehitler Tepesi'nde, terör saldırısını kınadı.

Şehitler için dua eden Konfederasyon üyeleri, saldırının yaşandığı yere siyah futbol topu bıraktı. Konfederasyon üyeleri, "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla buradan ayrıldı.

Beykoz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcileri ile vatandaşlar da Şehitler Tepesi'ne gelerek, şehitleri andı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :