İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Paşazade:- "Kutsal değer olan insan hayatına kastedenlerin, Allah'ın hoşnut olmayacağı işler yapanların çirkin niyetleri Türkiye devleti ve halkının kararlı iradesi karşısında boşa gidecektir"

BAKÜ (AA) - Kafkas Müslümanları İdaresi (KMİ) Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Paşazade, KMİ'nin resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, terör saldırısı haberinin kendilerini son derece sarstığını vurgulayarak hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına Azerbaycan Müslümanları ve kendi adına taziye dileklerinde bulundu.

Türkiye'nin kederini kalpten paylaştıklarını belirten Paşazade, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kutsal değer olan insan hayatına kasteden, Allah'ın hoşnut olmayacağı işler yapanların çirkin niyetleri Türkiye devleti ve halkının kararlı iradesi karşısında boşa gidecektir. Terörün tüm çeşitlerini şiddetle kınıyoruz. Her zaman olduğu gibi sevincimiz de kederimiz de birdir. Azerbaycan'ın tüm camilerinde terör kurbanları için dualar okunuyor. Yüce Allah, halkımızın refah ve istikrarına saldıranları hak ettikleri cezaya mahkum etsin, dost ve kardeş ülkemizde daima barış ve huzur olsun. Türkiye devletçiliğinin gelişmesi, mukaddes dinimizin değerlerinin korunması için yaptığınız tüm işlerde Allah yardımcınız olsun."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :