İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısı, Kafkas Üniversitesinde öğrencileri tarafından protesto edildi- Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, Kars İl Emniyet Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulundu

KARS (AA) - İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısı, Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) öğrenciler tarafından protesto edildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Kafkas Üniversitesi (KAÜ) rektörlük binasının yanında toplanan öğrenciler, tekbirler getirerek "Polise kalkan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak saldırıyı kınadı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Tolga Demir, Türkiye'de barış ve kardeşlik ortamından rahatsız olan hainlerce İstanbul'da alçakça bir saldırı düzenlendiğini, bu saldırıda polisler ile sivil vatandaşların şehit olduğunu söyledi.

Yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Demir, şöyle konuştu:

"Bu terör örgütleri şunu bilmelidirler ki sabrımızla oynanmamalıdır. Bu milletin sabrı tükenince, iş son noktaya gelince ve mevzu vatan olunca neler yapılabileceğini bu haninler ve bütün dünya çok iyi bilmektedir. İç ve dış şer odaklarınca Türkiye'nin huzuru refahı ve birliği hedef alınıyor. Biz bu ülkenin gençleri olarak bu durumun farkındayız ama başaramayacaksınız. Ülkemize yönelik terör yapılanmaları ve faaliyetleri her birinin faali farklı olsa da hedef ortaktır. Ayrıca bu provakasyon ve terör eylemlerinden nasiplenmeye çalışanlara vatanını ve milletini seven bir üniversite gençliği olarak buna fırsat vermeyeceğimizi bildiririz."

Demir, devletin bekası için bedel ödeyip cansiperane bir şekilde terörle mücadele eden emniyet ve silahlı kuvvetlerin yanında olduklarını dile getirerek, "Terörün ve teröre dolaylı dolaysız destek veren yardakçıların ise karşısındayız. Bilinmelidir ki ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Rabbim ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmaya çalışanları 'Kahhar' ismiyle kahr-ı perişan eylesin. Şeref yoksunu hainler unutmamalıdır ki yılmayacağız, yıkılmayacağız, yıkamayacaksınız. Kardeşlerim gün birlik günüdür, gün dayanışma ve kardeşlik günüdür." diye konuştu.

Konuşmanı ardından saldırda şehit olanların isimleri tek tek okunarak, dua edildi.

Polis ekiplerine sevgi gösterisinde buluna öğrenciler, polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Öğrencilerden Kars İl Emniyet Müdürlüğüne ziyaret

Öte yandan, KAÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Berna Karahan ve Eğitim Fakültesi öğrencileri, Kars İl Emniyet Müdür Vekili Ercan Erdem'i ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

Ziyaretten dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Erdem, "Halkın desteği olmadan hiçbir kurum, devlet kamu kurumları başarı sağlayamaz. Özellikle biz polis halk ilişkileri açısından sürekli halkın içerisinde olan bir teşkilat olduğumuz için halkın desteğini almak özellikle gençlerin tüm kurumlarının, vatandaşlarımızın desteğini almak hem acımızı hafifletiyor, hem de çalışma azmi veriyor, huzur veriyor." dedi.

Karahan da birliğe ve beraberliğe çok ihtiyaç duyulan bir dönemde polis ve askerin yanında olunması gerektiğini anlatarak, "Polis, asker hepsi bizim evlatlarımız, amcalarımız, abilerimiz, kardeşlerimiz. Onların yanlarında olmalıyız, İnşallah daha güzel günler göreceğiz, daha güzel günlerde bir araya geleceğiz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :