İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Bartın, Sakarya, Karabük ve Zonguldak'ta, terör saldırısı protesto edildi

SAKARYA (AA) - İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı, Bartın, Sakarya, Karabük ve Zonguldak'ta protesto edildi.

Bartın Üniversitesinden yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubu, ellerinde Türk bayrakları ve "Polisime dokunma" pankartlarıyla Bartın İl Emniyet Müdürlüğüne geldi.

İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, öğrencileri kabul ettiği emniyet müdürlüğü konferans salonunda yaptığı konuşmada, İstanbul'daki terör saldırısının ardından Türkiye'nin, birlik beraberlik içerisinde ayağa kalktığını söyledi.

Terörün toplumu bir yöne sevk etmeyi amaçladığını belirten Aydoğdu, "Bu işin sonunda hedeflenen politik hedef insanımızı kendi içinde bölmek ve parçalamaktır. Aklıyla değil korkularıyla hareket etmesini sağlamaktır. Bu saldırıdan sonra görülmüştür ki Türk milleti hiçbir zaman korkularıyla hareket etmeyecektir." diye konuştu.

Aydoğdu, Türk milletinin, bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu bildiğini belirtti.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi Gamze Dağlı da yaşanan terör saldırısından büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Polis ve asker sayesinde ülkede huzur ve güven içinde yaşayabildiklerini aktaran Dağlı, "Bugün burada okulumuza devam edebiliyorsak, hastanemize gidip muayene olabiliyorsak, parkımıza gidip çocuklarımızı sallayabiliyorsak, hepsi siz değerli polis ve asker amcalarımız, ağabeylerimiz sayesinde. Biz Türk gençleri olarak kalleşçe yapılan oyunların, her şeyin farkındayız." dedi.

Dağlı, teröre, okuyan gençlik olarak ve hızla büyüyen bir Türkiye olarak hiçbir zaman prim vermeyeceklerini söyledi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve akademisyenlerin de katıldığı ziyaret, şehitler için dua okunmasının ardından son buldu.

- Sakarya

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kollarının Sakarya Üniversitesi (SAÜ) teşkilatı üyeleri, ellerinde "Bir ölürüz, bin diriliz" yazılı pankart ve Türk bayraklarıyla merkez kafeteryada toplanarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kanımız aksa da zafer İslam'ın" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Kerem Çiçek, emperyalist güçleri arkalarına alıp Türkiye'ye karşı savaş açan teröristlerin yine alçak bir kumpas kurarak saldırdığını söyledi.

Ülkenin 10 Aralık akşamı, yine satılmış, bölücü ve aşağılıkların alçak saldırısına maruz kaldığını vurgulayan Çiçek, "Türkiye, uzun zamandır aldığı pozisyonla DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleyle çok yüzlü küresel siyasette egemen güçleri karşısına zaten almıştı. Bu örgütler sadece terör örgütü değildi. Bunlar coğrafyamıza yönelik işgalin, dış müdahalenin parçası, öncü güçleridir. Bu örgütlere karşı verilen her mücadele küresel siyasetteki İstiklal mücadelemizin bir parçasıdır." diye konuştu.

Grup, daha sonra saldırıda hayatını kaybeden şehitler ve tüm Müslümanlar için dua etti.

- Karabük

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Kulübü öğrencileri, 100. Yıl Mahallesi 1002 No'lu caddeden, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde sloganlar atarak 100. Yıl Pazar Yeri Camisi'ne kadar yürüdü.

Öğrenciler, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

KBÜ Spor Kulüpleri Başkan Yardımcısı Aygün Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara başsağlığı diledi.

Kalleş eylemi gerçekleştiren kim olursa olsun lanetlediklerini dile getiren Arslan, "Bizler KBÜ Spor Kulübü bireyleri olarak söz konusu vatansa can vermeyi cana minnet sayarız. Bu bağlamda, gerek İstanbul'da yapılan terör eylemini düzenleyenlerin, gerekse teröre maddi ve manevi destek verenlerin karşısında olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki, devletimizi ve milletimiz bu alçak sürüyü bozguna uğratacak, onları çıktıkları leş yuvalarına tekrar sokacak ve tamamen mağlubiyete uğratacak güce sahiptir." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından 100. Yıl Pazar Yeri Camisi'nde İstanbul'daki saldırıda şehit olan polis ve vatandaşlar için mevlit okutuldu.

- Zonguldak

Zonguldak'ta, İsmet Paşa Parkı Şehitler Anıtı önünde bir araya gelen Diriliş Başkanları Zonguldak Şubesi üyeleri, pankart ve dövizlerle terör örgütü aleyhine slogan atarak, terör saldırılarına tepki gösterdi.

Diriliş Başkanları Zonguldak İl Başkanı Sinan Toprak, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir yandan bölücü terör örgütleri, bir yandan paralel yapılanma, diğer yandan Haçlı ordularıyla amansız bir mücadele içerisinde olduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerinin, her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olmasına rağmen yılmadan, yorulmadan, korkmadan hainlere karşı amansız bir şekilde mücadele ettiğini vurgulayan Toprak, "Kıymetli devlet büyüklerimiz dik duruşunuzdan mücadelenizden asla taviz vermeyin." dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :