İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Şırnak Şehit Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Güngör:"Bu vatan hainleri hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu, milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir"- Si

ŞIRNAK/SİİRT (AA) - Şırnak ve Siirt'te İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterildi.

Şırnak Şehit Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, il binasında 6 derneğin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında, İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Güngör, saldırının tek hedefinin ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine darbe vurmak olduğunu kaydetti.

Güngör, böyle hain saldırılardan medet umanların gaflet içinde olduğunu belirterek, "Bu vatan hainleri hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Hiçbir kalleş saldırı hiçbir hain pusu, milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Hainler bilmelidir ki; gerçekleştirilen bombalı saldırıda ve vatan savunması için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz Türk ulusunun yüreğinde, sonsuza dek yaşayacaklardır." diye konuştu.

"Milletimiz tarihini destanlarla yazmış, bağımsızlığı için kahramanca mücadele vermiştir. Terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur. Yaşanan bu saldırıya karşı federasyon olarak askerimizin, polisimizin yanında, devletimizin de emrindeyiz." diyen Güngör, terör örgütleri PKK, DEAŞ ve FETÖ'yü nefretle kınadıklarını aktardı.

- Siirt'te polislere moral ziyareti

Siirt'te özel bir okulda okuyan öğrenciler, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla kentte kontrol noktalarında görev yapan güvenlik güçlerine moral ziyaretinde bulundu.

Okul yöneticileri ve öğretmenleriyle polisleri ziyaret ederek, başsağlığı dileyen öğrenciler, güvenlik güçlerine Türk bayrağı ve dua verdi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ulusinan, öğrencilere meslekleriyle ilgili bilgi verdi.

Bir öğrencinin, "Üşümüyor musunuz?" sorusu üzerine Ulusinan, "Biz sizin güvenliğiniz için varız. Soğuk da olsa sıcak da olsa biz görevimizi yapacağız. Siirt bizim kontrolümüz altında. Siirt'e bizim haberimiz olmadan kimse girip çıkamaz. Tüm kötü niyetli şahısları yakalarız, suçlu bırakmayız. O yüzden gönlünüz rahat ve ferah olsun." ifadelerini kullandı.

Okulun kurucusu Doç. Dr. Cahit Epçaçan ise İstanbul'daki hain terör saldırısının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Güvenlik güçlerinin ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak için her koşulda görev yaptığına işaret eden Epçaçan, "Okul olarak her zaman polislerimizin yanında olduğumuzu göstermek, çocuklarımıza vatan ve bayrak bilincini aşılamak için kentteki bütün kontrol noktalarını gezip, polislerimize Türk bayrağı ve dua hediye etmek üzere yola çıktık." şeklinde konuştu.

Epçaçan, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Öğrenciler daha sonra polislerle hatıra fotoğraf çektirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :