İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Konya Barosu ve sivil toplum kuruluşları, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı

KONYA (AA) - Konya Barosu, İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak, teröre karşı birlik mesajı verdi.

Konya Baro Başkanlığı önünde toplanan hukuk derneklerinin üyeleri adına açıklama yapan Baro Başkanı Mustafa Aladağ, teröristlerin yaptıkları eylemlerle amaçlarına ulaşamayacağını ve ülkenin birliğini bozamayacağını söyledi.

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Aladağ, terörle mücadelenin kararlı şekilde süreceğini ifade etti.

Türk milletinin terör örgütlerine asla fırsat vermeyeceğini vurgulayan Aladağ, şunları kaydetti:

"Binlerce yıldır varlığı ve bağımsızlığı için her türlü bedeli ödemiş olan yüce Türk milleti, hain terör saldırılarına karşı da gereken cevabı muhakkak verecek, teröristleri döktükleri kanda boğacaktır. Milletimizin ortaya koyduğu bu iradenin, devletimizi yönetenlerde de eksiksiz bir biçimde tezahür etmesi, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürülmesi, faillerin bir an evvel bulunup cezalandırılması için gereken her türlü hukuki ve cezai tedbirlerin alınması en büyük beklentimizdir."

Aladağ, terör örgütlerinin yabancı güçlerin taşeronluğunu yapan zavallılar olduğunu, yerli ve yabancı işbirlikçilerin tespit edilerek gereken her türlü çalışmanın yapılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'de sürdürdüğü operasyonlarla bu saldırı arasında bir bağlantı olduğuna dikkati çeken Aladağ, "Türkiye, Irak ve Suriye'de terör bataklığını kurutuncaya kadar mücadeleyi sürdürmelidir. Terörü besleyenler ve büyütenler de şunu bilmelidir ki bugün beslediğiniz ve büyüttüğünüz terör örgütleri yarın sizi de vurur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Aladağ, polislere başsağlığı dileyerek karanfil verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :