İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri, İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu- Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yeşilyurt: "Bu topraklar nice şehitler nice gaziler görmüştür. Hepimiz de şehitliğe gaziliğe

İZMİR (AA) - İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösteren Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri, çevik kuvvet polislerini ziyaret etti.

Bornova ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne gelen öğrenciler burada Çevik Kuvvet Şube Müdürü Murat Yeşilyurt ve görevli polisler tarafından karşılandı. Yanlarından getirdikleri karanfilleri Çevik Kuvvet'teki polislere dağıtan öğrenciler, şehitler için dua etti.

Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çevik Kuvvet Şube Müdürü Murat Yeşilyurt, İstanbul'daki terör saldırısından sonra vatandaşların kendilerini yalnız bırakmadığını, toplumun her kesiminden destek gördüklerini dile getirdi.

Bu desteğin tek vücut olunduğunu gösterdiğini belirten Yeşilyurt, ziyaretlerin kendilerine güç verdiğini ifade etti.

Görev yapan polislerin de toplumdan ayrı düşünülemeyeceğine işaret eden Yeşilyurt, şöyle konuştu:

"Terörün askeri, polisi, vatandaşı, sivili olmaz. Terör, adı üstünde terördür. Çalışan görevlilerimize baktığımız zaman polislerimiz de vatandaşlarımızdan ayrı değiller. Görev yapan arkadaşlarımızın bir çoğu şu an burada bulunan üniversite öğrencilerimizin bulundukları yerlerden geçerek polis oldular. Bir çoğu üniversite mezunudur. İstanbul'daki menfur hadisede şehit olan arkadaşlarımızın bir kısmı öğretmenlik fakültesi mezunuydu. Ziyaretimize gelen öğrencilerimiz de devlet görevlisi olmaya adaydır. Dolayısıyla bu iş devlete karşı bir terör değil, millete karşı bir terördür. O yüzden hep beraber dik durmalıyız."

Türkiye'nin karşısındaki güçlerin, şer odaklarının ülkeyi yıkamayacaklarını vurgulayan Yeşilyurt, "Bu topraklar nice şehitler nice gaziler görmüştür, hepimiz de şehitliğe, gaziliğe namzetiz. Bizi yıkmadan, bizi ezmeden amaçlarına ulaşamazlar. Bunu polis kuvveti olarak değil, sizlerle birlik olarak söylüyoruz." dedi.

Katip Çelebi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Burak Yaşar Çoldaş da terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin her zaman yanında olacaklarını, hiçbir terörist faaliyetin bu milleti bölmeye parçalamaya gücünün yetmeyeceğini ifade etti.

Ziyarete, Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Akif Savaş da katıldı.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler