İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Van'da üniversite öğrencileri ve akademisyenler, İstanbul'daki terör saldırısını yürüyüşle protesto etti- YYÜ Rektörü Battal:"Sadece bir tane Türkiye var. Bu ülkeye herkesin sahip çıkması lazım. Ülkemizin başına gelecek en küçük bir sorun, sadece bizim ca

VAN (AA) - İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısı, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

YYÜ Öğrenci Konseyince, Kredi Yurtlar Kurumu önünde düzenlenen ve yüzlerce öğrencinin Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı. Merkez Öğrenci Yemekhanesi önüne kadar yürüyen öğrencilere akademisyenler de destek verdi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gençlerin, vatanı uğruna canını feda etmekten kaçınmayacaklarını bu yürüyüşle gösterdiğini söyledi. Yürüyüşe üniversiteden herkesin destek verdiğini vurgulayan Battal, şöyle konuştu:

"Sadece bir tane Türkiye var. Bu ülkeye herkesin sahip çıkması lazım. Ülkemizin başına gelecek en küçük bir sorun, sadece bizim canımızı değil bütün Müslümanların canını acıtıyor. Bu nedenle bu ülkeye, bütün Müslümanların geleceğimize sahip çıkmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her zaman yanında olmamız gerekiyor. Zira geleceğimiz ve Müslümanların yaşadığı topraklardaki sorunların çözümü güçlü lider ve güçlü Türkiye'yle mümkün olacak."

YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman ise ülke olarak zor günlerden geçtiklerini, ancak tek bir ağızdan terörü lanetlediklerini söyledi.

Tüm dünyanın 15 Temmuz darbe girişiminde tanklara siper olan gençliği gördüğünü anlatan Karaduman, şunları kaydetti:

"Her türlü terör örgütüne karşı dik duracağız. Devletin bekası, ülkenin geleceği için tek yürekle bu bayrak altında onurla yaşamaya devam edeceğiz. Bu vatanın en kıymetli bekçileri olan emniyet teşkilatımız başta olmak üzere milletimizin başı sağ olsun. Bizler dini, vatanı ve bayrağı uğruna canını feda etmeye hazır gençler olarak, vatan müdafaasını sürdüren yiğitlerimize selam ediyor, yürüyüşümüzde bizleri yalnız bırakmayan paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Öğrencilerden Edanur Arvas ise gençler olarak vatana sahip çıkarak tarih yazacaklarını söyledi.

YYÜ'nün terör örgütlerine asla pirim vermediğini aktaran öğrencilerden Yusuf Kaş da her zaman şehitlerin ve güvenlik güçlerinin yanında olacaklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler