İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Kütahya’da, şehit olan polisler ve yaşamını yitiren vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı, protesto düzenlendi

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polisler ve yaşamını yitiren vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karagöz Camisi'nde öğle namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazında, cami cemaati ile bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri saf tuttu.

Edilen duanın ardından, sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Dumlupınar Üniversitesi Yükseköğretim Koordinatörlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Gök, bu terör saldırılarının, ülkenin her ferdine yönelik yapıldığını söyledi.

Saldırıların, Türkiye Cumhuriyeti'nin son dönemde içeride ve dışarıda geldiği noktayı hazmedemeyen odakların oyunu olduğunu bildiklerini ifade eden Gök, şöyle konuştu:

"Bu itibarla ülkemizin önderlik etmiş olduğu haklı davanın yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Yapılan bu saldırılar, dünyanın her bir köşesinde, yanında durduğumuz mazlumların hamisi olduğumuz gerçeğini değiştirmeyecektir. Bizler biliyoruz ki İstanbul’da yapılan hain saldırı ülkemizin dik duruşundan rahatsız olan iç ve dış hainlerin maşaları tarafından yapılmıştır. Söz konusu kalleş saldırıyı lanetliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :