İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

DİSK Genel Başkanı Beko: - "Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun, şiddetle, çatışmayla, savaşla bu ülkenin hiçbir sorunu çözülemez. Bu insanlık dışı saldırıyı bir kez daha lanetliyor, kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların, ölümlerin

İZMİR (AA) - DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak, bu topraklardaki acıların, ölümlerin son bulmasını diledi.

Beko, Eğitimsen 1 Nolu Şube'de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki insanlık dışı katliam nedeniyle Türkiye'nin kara ve acılı günlerinden birini daha yaşadığını belirtti.

Her gün terörü, savaşı lanetlediklerini vurgulayan Beko, "Ama bu ülkede insanlarımız maalesef her gün yitip gitmeye devam ediyor. 'Artık yeter, bu ülke toprakları kana ve gözyaşına doydu' diyoruz ancak ne kan duruyor ne gözyaşı. Tekrar tekrar aynı filmi izliyoruz, aynı acıları yaşıyoruz." diye konuştu.

Ankara'da 10 Ekim 2015'te en büyük kitle katliamlarından birine hedef olduklarını dile getiren Beko, şöyle devam etti:

"Bizler bu ülkenin yurttaşları olarak artık korkmadan, çekinmeden soru sormaya başlamalıyız. Katliamları omuz omuza lanetlerken yıllardır bu ülkeyi tek başına yönetenlere soru sormaktan da korkmamalıyız. Türkiye'nin genel seçimlerin yapıldığı Haziran 2015'ten itibaren 20'nin üzerinde bombalı saldırıda yüzlerce yurttaşını yitirmiş olması tesadüf müdür?"

Beko, insanlar ölürken siyasi hesaplar peşinde koşmanın, insanlığı öldürmek anlamına geldiğini savunarak, "İstikrar vaadi ile yönetime gelen bir iktidarın istikrar adına attığı bir adımın Türkiye'yi daha da istikrarsızlaştırdığını sorgulamak zorundayız." diye konuştu.

Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletinde insanca yaşamanın herkesin hakkı olduğunu vurgulayan Kani Beko, "Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun. Terörle, şiddetle, çatışmayla, savaşla bu ülkenin hiçbir sorunu çözülemez. Bu insanlık dışı saldırıyı bir kez daha lanetliyor, kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların, ölümlerin artık son bulmasını diliyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :