İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Ege Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İstanbul'daki terör saldırılarını kınadı

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi'ndeki 30 dernek, vakıf ve federasyonun oluşturduğu Ege Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Platformun Genel Başkanı Muzaffer Okumuş, düzenlediği basın toplantısında hazırladıkları ortak bildiriyi okudu.

İstanbul'daki saldırılarda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyen Okumuş, terörün Türkiye'yi bölemeyeceğini hatta daha da kenetleyeceğini vurguladı.

Terör eylemlerine karşı devletin ve milletin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Okumuş, "Yeter artık kan akmasın, analar ağlamasın diyoruz. Devletimize ve milletimize musallat olan PKK, IŞİD, FETÖ ve her türlü terör örgütlerine ve bölücü faaliyetlere karşı tek yumruk, tek millet, tek vatan ve tek bayrak altında bir ve beraber olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Eylemlerin arkasındaki güçleri bildiklerini kaydeden Okumuş, "Biz bu aziz vatanda şehadete ermiş şehitlerimizin mübarek kanlarıyla yoğrulmuş ve devlet olmuş bir milletiz. Bugün, dünyanın neresinde olursa olsun teröre destek verenler kendileri de kazdıkları kuyuya düşecekler. Dünyamızı artan terör eylemlerine karşı ırk, din ve mezhep ayrımı gözetmeksizin birlikte hareket etmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Okumuş'un açıklamasının ardından 30 sivil toplum kuruluşunun başkanı ortak bildiriyi imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :