İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Saadet Partisi üyeleri, terör saldırısının gerçekleştirildiği yere karanfil bırakarak, saldırıya tepki gösterdi

İSTANBUL (AA) - Saadet Partisi üyeleri, terör saldırısının yaşandığı yere karanfil bırakıp, şehitler için dua etti.

Şehitler Tepesi'nde bir araya gelen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, tekbir getirip "Adımız kardeşlik, soyadımız Türkiye", "Tarih yazan millet, kabul etmez zillet", "Teröre lanet, kardeşliğe evet" sloganları attı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, burada yaptığı açıklamada, terör saldırısı nedeniyle yüreklerinin yandığını belirtti.

Terör saldırısını kınayan Aydın, "Polislerimize yönelik bu insanlık dışı saldırı neticesinde, 44 vatan evladı hayatını kaybetti, şehit oldu. Onlarca yaralımız var. Her şeyden önce kayıplarımızı, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Başta aileleri olmak üzere, aziz milletimize sabırlar, metanetler temenni ediyoruz." diye konuştu.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Aydın, şöyle devam etti:

"Burası Türkiye! Herkes bilmeli ki bu millet huzurunu, barışını, kardeşliğini tehdit eden girişimlere karşı daha çok kenetlenir, daha çok bilinçlenir ve tuzakları boşa çıkarır. Hiçbir terörist faaliyet, bizi birbirimize düşman edemedi, edemez. Bu milletin ruh köküne aykırı hiçbir düşünce, bu toplumda karşılık bulamaz. Millet olarak, Allah’ın izniyle nasıl bir coğrafyayı vatan edindiğimizin ve ne tür bir sorumluluğa sahip olduğumuzun farkındayız. Yüzyıllardır karşı karşıya kaldığımız ihanet şebekelerinin oyunlarını bozan bu millet, bugün yaşanan olumsuzluklara da 'dur' demesini bilecek ferasete ve duruşa sahiptir. Kimin ne kadar büyük, etkili, çalışılmış planı olursa olsun, bu milletin içinden bir topluluk, her zaman olduğu gibi bu planları boşa çıkaracak bilgi, birikim ve tecrübeye sahiptir. Herkes bir kenara not etsin. Türkiye’nin lehine olan şey, herkesin, her ülkenin ve insanlığın yararınadır. Türkiye’de yaşanan ve yaşanması muhtemel her olumsuzluk da mutlaka herkes için olumsuzluk demektir."

Aydın, Türkiye'nin 40 yılı aşkın zamandır kökü dışarıda örgütlerin doğrudan hedefi haline getirildiğine dikkati çekerek, "Amaç, bu coğrafyada her açıdan, madden ve manen güçlü bir Türkiye'nin olmamasıdır. Mazlum coğrafyalara öncülük, önderlik yapacak yeniden büyük Türkiye olmasın diyedir. Adil temeller üzerine inşa edilmiş yeni bir dünya kurulmasın diyedir. Irkçı siyonizmin, büyük İsrail hedefinin önünde bir engel kalmasın diyedir." değerlendirmesinde bulundu.

İslam ülkelerinin yalnız bırakıldığını anlatan Aydın, "Neredeyse bütün İslam ülkeleri, terör, tedhiş, kargaşa ve iç savaşla boğuşuyor. Etnik ve mezhepsel farklılıklar üzerinden fitne tohumları ekilmek isteniyor. Ekonomik olarak güçsüz ve ayakları üzerinde duramaz hale getirilmeleri hedefleniyor. İslam ülkelerinin adları peş peşe sıralandığında akıllara terör örgütleri getiriliyorsa, bu yazılan senaryoların ne denli açık olduğunun göstergesi değil mi? Bütün bu olanlar 'üst akıl' diye ifade edilen, BOP'un fikir babalarının ortaya koyduğu yol haritası değil mi?" ifadelerini kullandı.

Aydın, Saadet Partisi olarak Türkiye'de terörün kökünün kazınması, kamplaşma ve kutuplaşmanın son bulabilmesi için atılan, atılacak bütün adımlara, yaklaşımlara yürekten destek olacaklarını dile getirdi.

Açıklamanın ardından, şehitler için dua edildi ve olay yerinde nöbet tutan polislere çiçek verildi.

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :