İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Terör saldırısı, KKTC'de protesto edildi

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) İstanbul'da yaşanan terör saldırısı protesto edildi.

KKTC İnisiyatifi üyeleri Lefkoşa Şehitler Abidesi'nde İstanbul'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenledi.

Ellerinde, "Terör insanlık suçudur", "Terörle bir yere varılmaz", "Ana vatanım yanındayız", "Başaramayacaksınız" gibi pankartlar taşıyan grup üyeleri, terör örgütleri aleyhinde sloganlar attı.

Burada grup adına konuşan Erkan Eğmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve tüm Türkiye halkına başsağlığı, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde düzenlenen saldırıyı şiddetle kınandı.

Saldırının, özelde Türk polisine karşı düzenlendiğini ve masum insanların canının hiçe sayıldığını ifade eden Eğmez, terör örgütlerine gereken cevabın en sert şekilde verilmesi gerektiği bildirdi.

Eğmez, Türkiye'nin bütünlüğüne kast eden terör örgütlerinin düzenlediği saldırıların kendilerini yıldırmayacağı belirterek, “Millet olarak yılmadan gelecek olan her tehditte karşı ana vatan ile birlikte KKTC olarak mücadele edeceğiz.” denildi.

Tören, duaların okunmasının ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :