İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Saldırı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca kınandı

ANKARA (AA) - İstanbul'daki terör saldırısı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca kınandı.

Türkiye Yazarlar Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, saldırılarla Türkiye'nin hedef haline getirildiği belirtilerek, küresel güçlerin Türkiye'nin bölgede oynayabileceği rolden rahatsız olduğu bildirildi.

Türkiye söz konusu olduğunda düşmanların menfaat birliği yaptığı kaydedilen açıklamada, "Türkiye içeride yuvalandırılan ihaneti de görmeli, sivil görünümlü, siyasi yaftalı terör yandaşlarını deşifre ederek saf dışı etmekte daha fazla geç kalmamalıdır. Teröre 'terör' diyemeyenler, etnik örtülere bürünüp ülkeyi parçalamak isteyenler bu ülkede yaşama şanslarının kalmadığını görebilmelidirler." ifadelerine yer verildi.

- "Terörle Türkiye'nin önünü kesmek isteniyor"

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) Başkanı Yusuf Balcı da yazılı açıklamasında, "Türkiye düşmanı hain taşeronların kalleşlikte sınır tanımadığını" ifade ederek, terörle Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığına dikkati çekti.

Balcı, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini aktararak, "Bu insanlık dışı saldırılar, hain hesapların aksine milletimizin birliğini, teröre karşı mücadeledeki kararlılığını daha da güçlendirmiştir." ifadesini kullandı.

Saldırıyı şiddetle lanetlediğini bildiren Balcı, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı diledi.

- "Teröristin geleceğimizi karartmasına izin vermeyeceğiz"

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi de Türkiye üzerinde, birliğin ve huzurun hedef alındığı kirli bir oyun oynandığına işaret etti.

Bu tuzağa düşmemek için teröre karşı tek yürek olunması gerektiğini vurgulayan Çelebi, "Bizi bölmek isteyenlere, terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına asla izin vermeyeceğiz. Kamu düzeninin tesisi, özgürlüklerin korunması ve hukukun üstünlüğünün sağlanması konularında üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye hazırız." açıklamasını yaptı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :