İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Tekirdağ'da "Tek Yürek, Tek Bilek, Tek Türkiye" mitingi gerçekleştirildi

TEKİRDAĞ (AA) - İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısına tepki göstermek amacıyla, Tekirdağ'da "Tek Yürek, Tek Bilek, Tek Türkiye" terörü kınama mitingi gerçekleştirildi.

Bedesten Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan Tekirdağlılar, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin gücünü bayrağından aldığını, Türk Bayrağı dalgalandığı sürece ne kadar şehit verilirse verilsin milletin gücünün azalmayacağını söyledi.

Uzun zamandır Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Türkiye artık bu kötü günleri yaşamamalı. Biz büyük bir ülkeyiz, bu şehitlerimizi, gönlümüzde yaşatırız, kalbimizin en sıcak yerinde muhafaza ederiz ama şunu bilsinler ki asla ve asla terör denen bu belaya taviz vermeyiz, vermeyeceğiz de. Artık kenetlenmek zorundayız. Nasıl ki 15 Temmuz akşamı Tekirdağ'ın 940 bin vatandaşı demokrasiye sahip çıkarak Türkiye'de terörün başka bir belası olan dinci terör örgütüne karşı ülkeyi korumuşsa, şimdi bundan sonra PKK gibi lanetlenmiş toplumların terör saldırıları ve yapacağı buna benzer terör eylemleri bizi yıldırmayacaktır."

Etkinliğe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler