İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

SİVAS (AA) - Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen terör...

SİVAS (AA) - Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Hızal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise şifa diledi.

Türkiye Cumhuriyetini bölmek ve parçalamak isteyen dış mihrakların, ülkenin huzurunun ve ekonomisinin düzlüğe çıkmasını istemediklerini söyleyen Hızal, "Bu milletin huzurunu kaçırmak için, içimizdeki maşaları kullanarak bizi içimizden yok etmeye çalışıyorlar." dedi.

Bu milleti sindireceklerini, diz çöktüreceklerini, yıldıracaklarını ve kopartacaklarını zannedenlerin yanıldıklarını dile getiren Hızal, şöyle devam etti:

"Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir bütünüz et ve tırnağız. Bizi birbirimizden kopartmaya ne kadar çalışırsanız çalışın bunu başaramayacaksınız. Bu yapılan haince, kalleşçe saldırılarda biz milletçe birbirimize daha çok sarılacağız, daha çok kenetleneceğiz, bir olacağız. Tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan olacağız."

İdam cezasının getirilmesini istediklerini ifade eden Hızal, şunları kaydetti:

"Bizler de evlatlarının canlarını bu milletin huzuru için veren, babalar, anneler, eşler, çocuklar ve kardeşler ile kolunu, bacağını ve diğer organlarını kaybeden kahraman gaziler olarak idamın gelmesini, Gazi Meclisimizden bir an önce çıkmasını istiyoruz. Bu gözü dönmüş caniler bu aziz milletin huzurunda idam edilmediği sürece ne millet olarak ne de bizim aileler olarak içimiz rahat etmeyecektir. Bizler bu acılar karşısında şehitlik ve gazilik makamı ve vatan olduğu sürece bin defa şehit olmaya bin defa gazi olmaya hazırız. Bu acıları bizlere yaşatan hainlere gereken cezalar verildiği sürece bu millet her zaman devletinin ve milletinin arkasında duracaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler