İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Danıştay Başkanı Güngör: -"Türkiye'nin büyük hedeflerine kararlı bir iradeyle kutlu yürüyüşünü engellemeye, birliğimizi, ekonomik ve siyasi istikrarımızı sarsmaya yönelik bu hain terör saldırıları, yüce milletimizin vatanına, devletine ve inandığı değerle

ANKARA (AA) - Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, "Türkiye'nin büyük hedeflerine kararlı bir iradeyle kutlu yürüyüşünü engellemeye, birliğimizi, ekonomik ve siyasi istikrarımızı sarsmaya yönelik bu hain terör saldırıları, yüce milletimizin vatanına, devletine ve inandığı değerlerine sarsılmaz bağlılığı ve mücadele azmi karşısında asla amacına ulaşamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen alçak terör saldırılarını şiddetle lanetlediğini belirtti.

Saldırılarda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk milletine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyen Güngör, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin büyük hedeflerine kararlı bir iradeyle kutlu yürüyüşünü engellemeye, birliğimizi, ekonomik ve siyasi istikrarımızı sarsmaya yönelik bu hain terör saldırıları, yüce milletimizin vatanına, devletine ve inandığı değerlerine sarsılmaz bağlılığı ve mücadele azmi karşısında asla amacına ulaşamayacaktır. Kanlı terör örgütleri ve arkalarındaki hain güçler bilsinler ki, bu alçak terör saldırıları, milletimizi yıldıramayacaktır. Tarihte birçok kez milli mücadele destanı yazan kahraman asil Türk milleti, terör karşısında da tek yürek olarak bu belayı yok edecek, vatanın bölünmez bütünlüğüne, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, devletimizin gücüne olan inancını ve bağlılığını her zaman olduğu gibi yine en etkili şekilde göstermeye devam edecektir."

Güngör, teröristlerin adalet önünde hesap vermeye ve yok olmaya mahkum olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm insanlığı tehdit eden uluslararası terörizmi sonlandırmak için bütün devletlerin daha fazla zaman kaybetmeden dünya barışı ve huzuru için etkin bir mücadele ve işbirliği içinde olmalarının önemi ve gerekliliği tartışmasızdır. "

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :