İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Cezayir İstanbul'daki terör saldırısını kınadı- Dünya İslam Birliği uluslararası toplumu terörle mücadelede dayanışmaya çağırdı

CEZAYİR (AA) - Cezayir İstanbul'daki terör saldırısını kınarken, Dünya İslam Birliği, uluslararası topluma, terör saldırılarıyla mücadelede dayanışma çağrısında bulundu.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdulaziz bin Ali eş-Şerif, İstanbul'da gerçekleştirilen çifte saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenlerin aileleri ile hükümete başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerini iletti.

Şerif, ülkesinin, Türk halkına yönelik dostane ve samimi duygular taşıdığının altını çizdi.

Dünya İslam Birliği Genel Sekreteri Muhammed bin Abdulkerim el-İsa da yaptığı yazılı açıklamada, geçen cumartesi İstanbul ve dün Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen terör saldırılarını kınadığını ifade ederek, birliğin, her türlü terörü reddettiği ve terörle mücadele için tüm çabaları desteklediğini kaydetti.

Açıklamada, "İslam alemi ve uluslararası toplum, ülkelerin istikrarını zedeleyen terör saldırıları karşısında birlik ve beraberlik içerisinde olmalı, mezhepsel ve etnik çatışmalara son verilmeli" ifadesini kullanan İsa, bu konuda hedefe yönelik tam bir bilinçle terör odaklarına fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Başkent Kahire'de Kıptilere ait bir katedral yakınlarında meydana gelen patlamada 25 kişi ölmüş, 49 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler