İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı İrcal, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım ve SESOB Başkanı Köksal, terör saldırılarını kınadı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırılarını kınadı.

İrcal, yazılı açıklamasında, bu hain terör saldırılarının milletin birliğini ve huzurunu, vatanın bölünmez bütünlüğünü hedef aldığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu kirli oyunu bozacak güçte olduğunu vurguladı. Saldırıları kınayan İrcal, hiçbir gücün millete diz çöktüremeyeceğini kaydetti.

İrcal, "Bu alçak saldırının arkasında durup, onlara çanak tutan, kandan beslenen kirli eller de en kısa süre içerisinde adalet karşısında hesap vereceklerdir. Vatanı ve milleti için canını seve seve veren, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşmak için bir an olsun düşünmeyen bir milletin torunları olarak söz konusu vatan olunca bir bedel ödenecekse biz millet olarak bu bedeli öderiz." ifadelerini kullandı.

- STSO Başkanı Yıldırım'ın mesajı

STSO Başkanı Osman Yıldırım da yaptığı açıklamada, terörün asla birlik ve beraberliği bozamayacağını vurguladı. Terörün karanlık ve alçak yüzünü İstanbul'da bir kez daha gösterdiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu büyük acı, yüreklerimizi yaktı. Hiçbir inanç, masum canlara kıymaya izin vermez. Bu coğrafyada ilelebet yaşamamız için güçlü olmamız, güçlü olmak için de üretmemiz lazım. Bizler bir ve beraber olmak zorundayız. Türkiye, bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır. İsteseler de istemeseler de bu gerçek, terörü araç edinen katillerin yüzüne tarihin en sert şamarı olacak çarpacaktır."

- SESOB Başkanı Köksal'dan kınama

SESOB Başkanı Beşir Köksal da yazılı açıklamasında, terör saldırılarının Türk milletini asla yıldıramayacağını ifade etti.

Ülkeyi karıştırmak, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla fırsat verilmeyeceğini aktaran Köksal, "Ülkemize, milletimize ve devletimize, güvenlik güçlerimize yönelik bu tür kalleş ve hain saldırılar karşısında asla yılmayacağız. Bir olacağız ve devletimize, milletimize sahip çıkacağız. Bu ülkede yaşayan millet olarak hain terör örgütüne karşı ortak duruşumuzu ve bu topraklarda birlikte yaşama kararımızı sergilemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :