İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

ATSO Başkanı Uslu:" Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir"- Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Deniz:"Siyasi irade ve kolluk kuvvetlerinin, vatandaşlarını savu

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, İstanbul'da gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetledi.

Terörün hiç kimseye hayır getirmeyecek bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Uslu, şöyle konuştu:

"İstanbul'da eli kanlı alçaklar tarafından gerçekleştirilen iki hain saldırıda terör, alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Maalesef milletimize ve bütün insanlığa büyük bir acı daha yaşatıldı. Yüreğimiz yandı. Polisimize yapılan bu hain saldırıyı lanetle kınıyorum. Hiçbir inanç, masum canlara kıymaya izin vermez. Hiçbir maddi, manevi, siyasi amaç, öldürmek üzerine tasarlanamaz. Bu cinayetlerden ikbal umanlar tarih önünde lanetlenmektedir. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız ise tamdır. Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir. Türkiye; bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır. İsteseler de istemeseler de bu gerçek, terörü araç edinen katillerin yüzüne tarihin en sert şamarı olacak çarpacaktır. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm Milletimizin başı sağ olsun."

Memur-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Ali Deniz ise alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceklerini söyledi.

Saldırıların amacının Türkiye'de kaos ve huzursuzluk ortamı oluşturmak olduğunu ifade eden Deniz, şöyle devam etti:

"Saldırılarla, Türkiye'nin yeni yönelişlerinin önünü almak ve Türkiye'nin yönetilebilir, öngörülebilir bir ülke olmaktan çıkarılmasını sağlamaya çalışmaktır. Kan ve kaostan beslenen terör örgütleri ve onları kullanan güç odaklarının bu saldırısı, umutsuz, sonuçsuz bir sıkışma içinde olduklarını göstermektedir. Yaratılmak istenen güvensizlik, umutsuzluk ve yılgınlıkla huzur ve istikrar bozulmak, sosyal ve ekonomik iyileşmeler sabote edilmek istenmektedir. Siyasi irade ve kolluk kuvvetlerinin, vatandaşlarını savunma görevini yerine getirerek ortaya koyduğu teröre karşı kararlı mücadelesini destekliyoruz. Hiçbir milliyet ve köken ayırt etmeyen terör eylemlerine verilecek en güzel yanıt, milletimizin tek yürek olmasıdır."

AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez ise hain bombalı saldırıyı lanetleyerek şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, millete başsağlığı ve metanet diledi.

Teröristlerin ve sahiplerinin hain emellerine asla ulaşamayacağını ifade eden Dimez, birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozamayacağını, ülkenin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan vatan hainleri ile dış güçler karşısında milletimizin tek yürek olarak kararlı bir duruş sergileyeceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :