İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Saldırada şehit olanlar için Erzurum'da gıyabi cenaze namazı kılındı

ERZURUM (AA) - İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için Erzurum'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Erzurum Sivil Toplum Platformları (ESTP) ile Memur-Sen Erzurum il temsilciliğinin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, öğle namazı sonrası Lala Paşa Camisi önünde toplandı.

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, vatandaşlar adına yaptığı açıklamada, hain terör saldırısını şiddetle lanetlediklerini belirtti.

Milletin, birlik ve beraberliğimizi hedef alan terörizmin emperyal güçler ve onların yerli işbirlikçilerine inat bir ve beraber olacağını vurgulayan Duman, "Türkiye'nin büyük dirilişini, yeniden şahlanışını engellemek isteyen terör örgütleri, işbirlikçileri, azmettiricileri ve destekçileriyle birlikte mücadele edeceğiz. Bizi durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmalıyız." dedi.

Duman, terör örgütleriyle arasına mesafe koymayı beceremeyenlerin milletin karşısında olduğunu dile getirdi.

- "Halep bizim tarihimiz"

Dumanlı, dünyanın Halep'te yaşanan drama gözlerini kapattığını da ifade ederek, "Halep bizim tarihimizdir. Halep insanlığın imtihanıdır. Halep artık insanların topyekun öldüğü bir yerdir. İnsanlık duyarsız, kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı sıkıyor. Ümmet, içindeki yangını nasıl hissetmez, nasıl suskunlar korosuna katılır." diye konuştu.

Cemaat, daha sonra İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Duman ve beraberindekiler, namazdan sonra çevrede güvenlik önlemi alan polislere başsağlığı dileyerek karanfil verdi.

Yakutiye kent meydanında ESPT tarafından kurulan Halep'e yardım çadırını da ziyaret eden vatandaşlar, bağışta bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :