İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan:- "Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunlar, büyük Türk milletinin vakarı ve devletimizin kararlı duruşu karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacak"- AK Parti Trabzon İl Başkanı Revi:- "Bu terör saldırılarını gerçekleş

TRABZON (AA) - İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısına Trabzon'daki tepkiler sürüyor.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısını kınadığını belirtti.

Şehit polisler ve masum vatandaşlar için bir kez daha içlerinin parçalandığını vurgulayan Gürdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diledi. Gürdoğan, şunları kaydetti:

"Üç bir tarafı denizlerle ancak dört bir tarafı hainlerle sarılmış olan ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunlar, büyük Türk milletinin vakarı ve devletimizin kararlı duruşu karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Bütün hainler gibi bu hainler de en kısa sürede hakkettikleri cezaya maruz kalarak yok olacaktır. Barışa, huzura, kardeşliğe kurşun sıkan bu hain elleri, bunları desteklemeyi sürdüren içte ve dışta mevcut şer güçlerini, ülkemiz üzerinde hain emellerine ulaşmak için kanlı planlarına bir şekilde devam eden ulusal ve uluslararası terör siyaseti aktörlerini esefle kınıyor ve lanetliyoruz."

- "İstanbul'daki terör saldırısı insanlık dışı"

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu'nun ortak yazılı açıklamasında, İstanbul'daki terör saldırısı kınandı.

Saldırının, insanlık dışı olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütleri, her türlü silah ve korunma desteği aldıkları ülkelerin himayesinde, son bağımsız Türk devleti Türkiye Cumhuriyeti'ni 2023 hedefinden alıkoymak için bedeli mukabilinde taşeronluk yapmaktadır. Bu eli kanlı cellatlara hamilik yapan, sözde demokrasinin beşiği olduklarını iddia eden ülkeler, ne yazık ki bir yandan insan hakları gibi kutsal kavramları bile adeta terörist ve terörizmin emrine verirken, öte yandan sanki bu değerlerin tek sahipleriymiş gibi açıklamalar yaparak, Türkiye ve Türk milletine kinlerini kamufle etmenin de çabası içine girmişlerdir. Geçmişten günümüze kadar yedi düvel halinde yaptıkları dışarıdan ve içeriden her türlü saldırılar, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhu ile iman dolu göğsünde eriyip gitmiştir. Son yıllarda ve son günlerde tüm silahlarını kullanarak belli amaca yönelik yaptırmaya çalıştıkları iğrenç ve insanlık dışı saldırıların akıbeti de aynı olacaktır."

Milletin birlik olmasının önemi vurgulanan açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunuldu.

- "Terör amacına hiçbir zaman ulaşamayacak"

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan acının büyük olduğunu belirtti.

Bu büyük acının, milletçe daha bir ve diri olunarak aşılacağına inandığını bildiren Revi, "İstanbul'da ülkemizin huzuruna, masumiyetine, sosyal yaşamına kalleşçe saldıranlar, insanlık düşmanı olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Devletimizin ve milletimizin birlik beraberliğine halel getiremeyecek olan hainler bilmelidir ki bunların hesabı misliyle sorulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Terörün amacına hiçbir zaman ulaşamayacağını ifade eden Revi, şunları kaydetti:

"Bu terör saldırılarını gerçekleştirenler ve bu hain saldırıya destek olanlar bilmelidir ki Türkiye teröre teslim olmayacak ve aziz milletimiz terörden korkmayacaktır. Sinsi ve haince planlar yapıp her türlü alçakça yöntemi kullanarak ülkemize kastetmeye çalışanlarla mücadelemiz kararlı ve azimli şekilde devam edecektir. Terör meselesi, siyaset üstü bir mesele olduğu gibi buna karşı yaklaşımımız da bu şekildedir. Teröre karşı öfkemiz ve nefretimiz acımızdan bir o kadar daha büyüktür. Hain saldırıda şehit olan polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :