İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, kulüp yöneticileri ve taraftarlarla terör saldırısının yaşandığı bölgeye karanfil bırakıp şehitler için dua etti- Muharrem Usta:- "İnadına ülkemiz için, vatanımız için, geleceğimiz için, Ortadoğu’da haritalar yeni

İSTANBUL (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, bazı kulüp yöneticileri ve taraftarlarla terör saldırısının yaşandığı bölgeye karanfil bırakıp şehitler için dua etti.

Beşiktaş’taki terör saldırısının yapıldığı bölgeye gelen Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta, kulüp yöneticileri ve Trabzonspor taraftarları, olayın gerçekleştiği yere karanfil bıraktı.

Şehitler için yapılan duanın ardından, gazetecilere açıklamalarda bulunan Usta, terör saldırılarını kınayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yıllardır var olan seyirci yasağıyla ilgili yeni bir dönem başladığını anlatan Usta, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz 15 Temmuz’la birlikte Türkiye’de birçok alanda barışın izleri, bütün taraflı, tarafsız herkesin bir arada olabildiği Türkiye adına yeni bir yürüyüş vardı. Spor kulüplerinin taraftar yasakları da böylece kalkmıştı. Burada, dün akşam bu saatlerde Beşiktaş-Bursaspor maçı oynanıyordu. Bursaspor taraftarı, güzel bir maç için buraya gelmişti ve o gencecik evlatlarımız, polislerimiz, canlarımız onların burada maçı seyretmeleri ve huzur içerisinde buradan ayrılıp tekrar Bursa’ya, Beşiktaşlı taraftarların da evlerine gitmeleri için görev yaptılar. Zannediyorum ki maç bittiğinde onların da aklından şu geçiyordu; 'Şükür, yıllardan beri var olan yasak ortadan kalktı ve biz görevimizi iyi bir şekilde yaptık, kimsenin burnu dahi kanamadan bütün taraftarlar evlerine gidebildi.' Tam bu mutluluğu yaşarlarken, derlenip, toparlanıp, o yorgunluğu atmak üzere evlerine yolculuğa çıkarken, evlatları, anneleri, babaları onları beklerken, burada otobüslerine binmeye başladılar. Nereden bileceklerdi ki hain terör onları burada katledecek."

Usta, saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek, şehitlerin ailelerinin kendi aileleri, evlatlarının kendi evlatları olduğunu söyledi.

Bütün spor kulüpleri olarak, barış ve birlik için ülkelerine sahip çıkmakta kararlı olduklarını dile getiren Usta, "Terör, insanlarda panik havası oluşturmak ister. Ülkede birlik, beraberliğin ortadan kalkması adına, bu saldırıları yapar. Biz de inadına ülkemiz için, vatanımız için, geleceğimiz için, Ortadoğu’da haritalar yeniden şekillenirken, bu bölgede istikrarın ortadan kalkmaması adına, daha fazla kenetleneceğiz. Beşiktaşıyla, Trabzonsporuyla, Fenerbahçesiyle, Galatasarayıyla, Bursasporuyla, tüm takımlarıyla, Türkiye’de yaşayan 80 milyon insan, bu vesileyle birlik, beraberlik içinde, el ele güven içerisinde hareket etmek zorundayız. Evlatlarımız için, geleceğimiz için birlikte hareket etmeliyiz. Bu coğrafyanın geleceği için birlikte hareket etmek zorundayız." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :