İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Lübnan Müstakbel Hareketi, Mısır Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'deki Arap Akademisyenler Birliği, terör saldırısını kınadı

BEYRUT (AA) - İstanbul'daki terör saldırısı, Lübnan Müstakbel Hareketi, Mısır Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'deki Arap Akademisyenler Birliği tarafından kınandı.

Lübnan'daki Müstakbel Hareketi'nin medya ofisinden yapılan açıklamaya göre, hareketin lideri ve eski Başbakan Saad Hariri, İstanbul'da dün gerçekleşen terör saldırısını kınayarak, "Terör, Müslüman ve Hristiyan arasında ayrım gözetmeden insanları katlediyor ve toplumları parçalayarak yok etmeye çalışıyor" ifadesini kullandı.

Uluslararası toplumu sadece terörle değil aynı zamanda krizler ve savaşlarla da mücadele etmeye çağıran Hariri, terörle mücadelede Türk hükümetiyle dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Bu arada Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Türk Büyükelçiliğinin bayrağı da terör saldırısı sonrası ilan edilen yas nedeniyle yarıya indirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır, İstanbul'daki saldırıları şiddetle kınamakta, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden menfur terör olgusuna karşı duruşunu yinelemektedir." ifadesine yer verdi.

Mısır halkının zor anlarda Türk halkının yanında yer aldığını vurgulayan Ebu Zeyd, uluslararası camiayı terör örgütlerine engel olmaya çağırdı.

Ebu Zeyd ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

Türkiye'deki Arap Akademisyenler Birliği de yaptığı yazılı açıklamada, gerçekleştirilen "korkakça" saldırıyı kınadı. Birlik, ölenlere rahmet yaralananlara acil şifa diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler