İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Besteci ve piyanist Uğurlu:- "Ben Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde de NATO'da da olmasını istemiyorum. Tamamen Amerika'nın güdümünde bir kurum haline geldi. Birleşmiş Milletler de çok ciddi sorgulanmalı. NATO'da müttefik görünen ülkeleri sorgulamamız gereki

İSTANBUL (AA) - İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısına kültür-sanat camiasından ünlü isimlerden tepki gelmeye devam ediyor.

Besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıdan dolayı derinden yaralandığını ve saldırının arkasında dış güçlerin olduğunu söyledi.

Öncelikle Türkiye'nin önünü kesmek isteyen yurt dışındaki güçlerle mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çeken Uğurlu, "Bataklığın finansörlerini yok etmemiz gerekmektedir. Bunun için de bir ve beraber olmalıyız. Bunlar bir geçiş sürecidir. Türkiye şu anda hem Irak'ta hem Suriye'de savaştadır. Ben, güneyden gelecek güzel haberlerle bu bataklığın kurutulabileceği kanaatindeyim." diye konuştu.

Uğurlu, Türkiye'nin kendi rotasını tayin etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tam bağımsız, bir eli Ortadoğu'da, bir eli Orta Asya'da, bir eli Avrupa'da, bütün dünyayla barışık, büyük bir Türkiye arzulamaktayım. Dolayısıyla, böyle bir Türkiye'nin önüne asla geçemeyeceklerdir. Bunlar bizim için ızdıraptır ama biz ızdırapları kalbimize gömmeyi çok iyi biliriz. Hepimiz bir ve beraber olduğumuz müddetçe bizi mağlup edemeyecekler." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Ortadoğu'ya müdahale etmesinin şart olduğunu aktaran Uğurlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde de NATO'da da olmasını istemiyorum. Türkiye'nin artık NATO'da hiçbir işi yok. Bunlar boş ve görünüşte kurumlar oldu artık. Tamamen Amerika'nın güdümünde bir kurum haline geldi. Birleşmiş Milletler de çok ciddi sorgulanmalı. NATO'da müttefik görünen ülkeleri sorgulamamız gerekiyor. Bence onlar Türkiye'ye, Ortadoğu politikasından dolayı bir savaş açtılar ama biz onları mağlup edeceğiz. Türkiye bu süreçten büyüyerek çıkacak."

- "Gidecekleri yer sonsuz olarak cehennemin en azap verici yeridir"

Şarkıcı Ferhat Göçer de saldırıda şehit olan tüm canların acısını yüreğinde ve ruhunda taşıdığını dile getirdi.

Terörün hiçbir zaman çözüm olmayacağını bildiren Göçer, "Ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutların bir an evvel dağılmasını, memleketimize barış, huzur, birlik, beraberlik gelmesi için dua ediyorum. Birliğimize ve beraberliğimize el uzatanların cehennem azabında kavrulmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Dizi ve sinema oyuncusu Ufuk Bayraktar da terör saldırısını gerçekleştirenleri ve destekçilerini lanetleyerek, şunları söyledi:

"Ülkemiz ve milletimiz yıllardır oynanmaya çalışılan oyunların hepsini boşa çıkaracaktır. Hiçbir terör saldırısı, büyüklüğü ve vahşeti ne olursa olsun bu milleti yıldıramaz. Bu milleti yolundan döndüremez. Tam aksine birleştirir ve büyütür. Tarihte de böyle olmuştur. Saldırıda şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim."

Tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan ise üzüntüsünü ifade edecek cümle bulmakta güçlük çektiğinin altını çizerek, "Kafirler ne yaparsa yapsınlar çareleri yoktur. Gidecekleri yer sonsuz olarak cehennemin en azap verici yeridir. Hiç şüphe olmasın ki Allah nurunu tamamlayacaktır. Allah yönetenlerimizin yar ve yardımcısı olsun." sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :