İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

- Bursaspor Kulübü Başkanı Ay: - "Maç günü erken saatlerden itibaren bütün futbolseverlerin güvenliğini sağlamak için orada görev yapan polislerimiz, 6 yıl sonra hiçbir gerginliğin yaşanmasına müsaade etmemiş ama maalesef hain bir saldırının kurbanı olmuş


BURSA (AA) - Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Ay, kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Vodafone Arena'da Beşiktaş ile oynadıkları karşılaşmanın sonrasında, biri stadın çok yakınında olmak üzere iki bombalı saldırı neticesinde çok sayıda polis ve sivil vatandaşın şehit olduğunu hatırlattı.

"Acımız büyük. İçeriden veya dışarıdan bu işte kimin parmağı varsa Allah hepsini kahretsin." ifadelerini kullanan Ay, şunları kaydetti:

"Maç çıkışından hemen sonra yaşanan hain saldırıyla birlikte yine çok sayıda polisimizi ve sivil vatandaşlarımızı teröre şehit verdik. Kendilerine Allah'tan rahmet, yakınları başta olmak üzere milletimize başsağlığı diliyorum. Maç günü erken saatlerden itibaren bütün futbolseverlerin güvenliğini sağlamak için orada görev yapan polislerimiz, 6 yıl sonra hiçbir gerginliğin yaşanmasına müsaade etmemiş ama maalesef hain bir saldırının kurbanı olmuşlardır."

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da terörün sivil polis, çoluk çocuk demeden herkesi hedef aldığına işaret etti.

Terörün çirkin yüzünü dün akşam bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Hamzaoğlu, "Hain terör saldırısında, ne yazık ki başta emniyet mensubu arkadaşlarımız olmak üzere birçok vatandaşımızı şehit verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına, masum evlatlarına sabır ve metanet diliyorum.Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu şu zor günlere inat, ezeli rekabet duygusunu bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içinde maçı izleyen taraftarlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hain terör olayını yapan ve yaptıranları lanetle kınıyorum." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :