İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İzmir, Manisa ve Aydın'daki vatandaşlar, saldırıyı kınadı

İZMİR (AA) - İzmir, Manisa ve Aydın'daki vatandaşlar, İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Saldırıya tepki gösteren vatandaşlardan bazıları, balkonlarına Türk bayrakları astı.

İzmir'de yaşayan Seyran Yıldız Karahanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısının tüm yurdu yasa boğduğunu belirtti.

Terör karşısında tüm ülkelerin ortak tavır sergilemesi gerektiğini ifade eden Karahanlar, AB liderlerinin duyarsızlığının üzücü ve manidar olduğunu söyledi. Karahanlar, "Şehitler veriliyor, ortalık sakinleşince onları savunan ve koruyan bir yapı karşımıza çıkıyor. Biz hep dik duracağız, nereden saldırı gelirse gelsin bizi yok edemeyecekler." diye konuştu.

İbrahim Durmuş ise terör saldırılarını lanetlediğini dile getirdi.

Türkiye'ye karşı sergilenen oyunun bozulacağına inandığını vurgulayan Durmuş, "Bu ülke hepimizin, kimseye vermeyiz. İpleri dışarının elinde, amaçları ülkede kaos yaratmak, Suriye, Libya, Mısır gibi yapmak. Şimdi hedeflerinde Türkiye var. Onlar istese de bu halk vermez. Bu ülkeyi kimseye vermeyiz. Avrupa bunlara çanak tutuyor." dedi.

Ahmet Karaman da terör örgütlerinin Türkiye üzerindeki emellerine ulaşamayacağını söyledi.

Türkiye'nin, birlik ve beraberlik içinde bugünleri aşacağını belirten Karaman, Avrupa ülkelerinin büyük bölümünün Türkiye'ye karşı hesaplarının olduğunu kaydetti. Karaman, "FETÖ'yü de desteklediler. Birçoğu PKK'yı da diğer terör örgütlerini de destekliyor. Zaten AB bizi istemiyor." ifadelerini kullandı.

- Aydın

Aydın'da yaşayan Recep Tekin, saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Her şeye rağmen Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde olmayı başardığına işaret eden Tekin, "Gereken neyse devletimizin yapması gerekiyor. Bunu yapanlara en ağır cezanın verilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Vatandaşlardan Nuri Bür, saldırının, milletin bütünlüğüne yönelik yapıldığını ifade ederek, "Milletimizin birliği, bu zorluğun üstesinden gelecektir. Şehitlerimize rahmet diliyorum." dedi.

Şükriye Ateş ise şehit haberlerinin yüreğini yaktığını belirtti. Ateş, "Allah milletimizi, devletimizi, polisimizi kanadının altına alsın ve saklasın. Gece haberleri duyduğumdan beri hiçbir şey yapamadım. O kadar üzülmüşüm ki yemek bile yiyemedim. Şehitlerimiz için Yasin okuyup, devletimiz için dua ediyorum." diye konuştu.

Ruçhan Ak ise birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelineceğini vurguladı.

- Manisa

Manisalı İbrahim Eraslan, terör saldırıları karşısında özellikle AB ülkelerinin tepkisizlikleri ya da zayıf tepkilerinin kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Hakkı Çatal ise özellikle AB ülkelerinin terör örgütü PKK'ya tepkisizliğini kınadıklarını belirterek, "Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığını bir kere daha gördük." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler