İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Bayburt Valisi Ustaoğlu:- "Bölücü ittifaklar, hain şer odakları, katilliğe memur maşalar bilmeliler ki yılmayacağız, yıkılmayacağız"- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:- "Bu kalleş saldırının talimatını veren, planlayan ve uygulayan tüm güç

BAYBURT/TRABZON (AA) - İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısına Trabzon ve Bayburt'ta da tepki gösterildi.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısını kınadığını belirtti.

"Bilinmelidir ki bölücü ve yıkıcı şer ittifaklarının her türlü saldırısına karşı, vatanını canan bilip canından vazgeçen yiğit evlatlarımızın kanları asla yerde kalmayacaktır." ifadesini kullanan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Tarihte çok hain gören bu millet, vatanına, namusuna, kardeşliğine, birlik ve beraberliğine kasteden hain ittifakları sabır, metanet, azim ve kararlılığıyla parçalamaya muktedir olduğunu bir kez daha gösterecektir. Bu uğurda şühedanın emanetine sahip çıkmak bizlere bir namus borcudur. İstanbul'da yaşanan hain terör saldırısını bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bölücü ittifaklar, hain şer odakları, katilliğe memur maşalar bilmeliler ki yılmayacağız, yıkılmayacağız. Milletimizin başı sağ olsun."

- "Kararlı mücadele devam edecek"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yazılı açıklamasında, bu kalleş saldırının talimatını veren, planlayan ve uygulayan tüm güçleri ve terör yapılarını esefle telin ettiklerini vurguladı.

Terör yapılarından tarihte görülmemiş şekilde hesap sorulan bir dönemin yaşandığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu kararlı mücadelesi en ağır şekilde devam edecek, İstanbul'da 30'u polis 38 vatandaşımızı şehit eden yapılar en ağır şekilde hesap verecektir. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ilelebet devam edecek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, dünyanın sayılı güçlerinden biri haline gelmesini, dünyadaki dengeleri mazlum milletler lehine değiştirmesini hazmedemeyenlerin, terör örgütleri ve yerli iş birlikçileriyle bunun önüne geçme çabaları asla sonuç vermeyecektir. Tüm terör yapıları, devletimizin şanlı silahlı güçleri karşısında en ağır şekilde bedel ödemektedir."

Terör yapılarının, bu topraklardan en kısa sürede temizleneceğini belirten Gümrükçüoğlu, devletin kararlı mücadelesinin, bunu net şekilde ortaya koyduğunu bildirdi.

Gümrükçüoğlu, İstanbul'daki saldırıda şehadet mertebesine ulaşan polislere ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

- "Terörü lanetliyoruz"

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada ise terörün insanlık suçu olduğuna işaret edildi.

Terörün lanetlendiği açıklamada, "Milletimizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü hedef alan bu saldırıların bizleri birbirimize daha fazla kenetlediğine inancımızı vurgulamakla birlikte kaybettiklerimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, sosyal medya üzerinden örgütlenip bir araya gelen grup, Meydan Parkı'nda Türk bayrağı açarak, terör saldırısını protesto etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :