İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu üyeleri, Almanya Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi

ANKARA (AA) - Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu üyeleri, Almanya Büyükelçiliği önünde terörü protesto etti.

Almanya Büyükelçiliği önünde toplanan ve üzerinde "Kınıyoruz" yazılı pankart açan grubun, büyükelçilik önünde basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Bunun üzerine grup üyeleri, büyükelçiliğe yakın bir noktada protestosunu sürdürdü.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, burada yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

"Teröre destek oldukları" gerekçesiyle Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri ile ABD ve İsrail'i eleştiren Okudan, "İslam dünyasını yok etmeye çalışan haçlı zihniyeti, maalesef topyekun saldırı pozisyonuna geçmiştir. Bütün bu cinayetleri işlerken, bunu İslami terörizm etiketiyle yapmaları da düşündürücüdür. Ülkemizde meydana gelen bu patlamaların sorumluluğu Batılıların teröre verdikleri destektir." dedi.

Okudan, bazı yabancı ülkelerin Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerini açıkça desteklediğini savundu.

Okutan, şunları kaydetti:

"ABD, PYD'ye hem asker göndermiş hem de hava savunma sistemleri vermiştir. Almanya ise 4 bin 500 PKK teröristini, Almanya'da koruma altına almıştır. Bunun dışında 300 tane PKK derneğine faaliyet alanı açıp finansal olarak desteklemektedirler. Bütün bunlara rağmen bizler Müslümanız, bütün insanlığa barış getireceğiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :